"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη “εμπιστευτικό” – του Χρήστου Γκίμτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγαπητέ Πρόεδρε, αν ήμουν  φιλόλογος και έμπαινα στον κόπο να βαθμολογήσω  την δική σας έκθεση ιδεών που καταθέσατε στην Δ.Ε. Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος  στο Πανελλήνιο σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις σας, δεν θα σας έβαζα καλό βαθμό.

Xρήστος Γκίμτσας

 

Όχι πως οι προηγούμενοι από σας θα έπαιρναν καλύτερο, για να εξηγούμαστε.

Κάτι από super market  μου θύμιζε ο λόγος σας που ενώ είχε πολλά, έλλειπαν κατά την άποψή μου τα κυριότερα.

Σωστά υποστηρίξατε πως για την ανόρθωση της Πατρίδας , χρειάζεται  ένας σύγχρονος παραγωγικός και αποτελεσματικός κρατικός μηχανισμός.

Κάποιος προηγούμενος και ομόσταυλος σας πρωθυπουργός είχε μιλήσει για  την επανίδρυση του κράτους και περί αυτού πρόκειται, ανεξάρτητα αν εκείνος απέτυχε. Ισως και να μην  προσπάθησε.

Δεν μας είπατε παραδείγματος χάριν  πως θα καταφέρετε να στήσετε σύγχρονη και αποτελεσματική κρατική μηχανή. Πως θα κατορθώσετε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να εξουδετερώσετε τις αντεθνικώς δρώσες συντεχνίες, τους κομματικούς στρατούς , συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, τους συνδικαλιστές των επιδομάτων , τα απολιθώματα της γραφειοκρατίας τα τρωκτικά του κρατικού προϋπολογισμού και του εργασιακού αναχρονισμού.

Αναφέρομαι προφανώς σε όλους εκείνους  τους μηχανισμούς που σε αγαστή συνεργασία  με τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, επιμένω, κρατούν  συνολικά το κράτος σε ομηρία.

Πως θα καταφέρετε   λοιπόν να απομακρύνετε τους επικίνδυνους, τους αμόρφωτους, τους ανίκανους, όχι βέβαια με την λογική του ρεβανσισμού, και να τους αντικαταστήσετε με δημιουργικούς, οραματιστές, μορφωμένους περί την διοίκηση ανθρώπους, ορκισμένους στην εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων;

Και να μην ξεχνάτε ποτέ πως το κράτος- γάγγραινα που βιώνουμε, είναι και δικό σας δημιούργημα.

Λοιπόν κουβέντα δεν ακούσαμε για αυτά.

Και βέβαια θα ξέρετε πως η πρόοδος, η παραγωγή και η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με δανεικά, άλλα συν τοις άλλοις και με  μια ανθρώπινη ατμομηχανή που αποτελείται από άτομα εκπαιδευμένα και σπουδαγμένα για να παίξουν αυτό τον καθοδηγητικό  ρόλο. Και τέτοιους ανθρώπους βγάζουν τα πανεπιστήμια από ότι γνωρίζω.

Αλήθεια ,πιστεύετε πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι κατάλληλα για να παράγουν τέτοιο ανθρωπινό υλικό; Εγώ νομίζω πως οι πανεπιστημιακές σχολές μας πρωτίστως αναπαράγουν την καθηγητική εξουσία. Για να οδηγήσετε  στην  παραγωγή επιστημονικού δυναμικού προορισμένου για να παίξει τον θετικό του ρόλο στην ανάπτυξη , θα πρέπει πρώτα οι μισές ανώτερες και ανώτατες σχολές να κλείσουν  ως άχρηστες και χρηματοβόρες και  οι μισοί καθηγητές να ψάξουν για άλλη δουλειά.

Να πάψει επιτέλους η βιομηχανία παραγωγής  ανέργων και διπλωμάτων χωρία αντίκρισμα , κατευθύνοντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση προς τις σύγχρονες και αναγκαίες ειδικότητες οι οποίες  δημιουργούν συγχρόνως και θέσεις εργασίας.

Αλλά για επιτύχετε την αναγέννηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων χρειάζεται επιπλέον να απελευθερωθούν από τους στρατούς κατοχής και να αποστειρωθούν από την καθηγητική τοξικότητα και την φοιτητική δήθεν ασυλία και καταλαβαίνετε τι εννοώ .

Τίποτα όμως δεν μας είπατε πως θα τα υλοποιήσετε όλα αυτά και είναι άγνωστο αν όντως θέλετε και κυρίως αν μπορείτε .

Η εξυγίανση κάποιων δημόσιων χώρων όπως των πανεπιστημίων, της αστυνομίας  των πολεοδομιών του συστήματος υγείας Κύριε πρόεδρε φέρνει  ανατριχίλα όχι μόνο σ’ αυτούς που θα την επιχειρήσουν , αλλά και σ’ αυτούς που θα την σκεφτούν.  Και ειλικρινώς με ενδιαφέρει η σκέψη σας πάνω σ’ αυτό.

Όπως καταλαβαίνετε, σας μιλώ για ανατροπές σε βασικούς θεσμούς του Εθνους, που στις μέρες μας αναφέρονται ως μεταρρυθμίσεις. Και χωρίς  δραστικές και καμιά φορά και βίαιες μεταρρυθμίσεις, μην περιμένετε καμία πρόοδο και ανάπτυξη.

Αλήθεια, πιστεύετε πως  το υπάρχον σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι σοβαρό εργαλείο για την κοινωνική ισορροπία και την ρύθμιση των κοινωνικών συγκρούσεων και αδικιών;

Εχουμε κύριε πρόεδρε μάλλον τον μεγαλύτερο αριθμό δικαστικών λειτουργών σε πληθυσμιακή αναλογία Στην Ευρώπη,  αλλά για να ‘’καθαρίσετε’’ από ένα απλό τροχαίο χρειάζεστε μια πενταετία.

Αντιλαμβάνεστε τι αντιαναπτυξιακά  βαρίδια είναι η αναχρονιστική λειτουργία  τόσο σοβαρών θεσμών  όπως αυτός  της  ’’ανεξάρτητης’’  κατ’ όνομα δικαιοσύνης , λαμβάνοντας υπ’ όψη το πρόσφατο ‘’φαινόμενο Θάνου’’.

Η μάλλον αν προτιμάτε  μόνο  ως προς το ‘’μισθοδικείο’’, ανεξάρτητης.
Όλα αυτά προϋποθέτουν σύγκρουση Κύριε Πρόεδρε  και στην ομιλία σας δεν ακούσαμε πόσο πρόθυμος είστε να αναλάβετε τέτοιες ευθύνες.

Να μην σας πω και για την μεγάλη Εθνική Αμαρτία που ακούει στο όνομα ‘’Τοπική Αυτοδιοίκηση’’ που για την μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δεν είπατε κουβέντα  λες και θα περπατούσατε σε εχθρικό έδαφος.

Θα ήθελα να σας αναφέρω και για μερικές ακόμα κρίσιμες θεσμικές αλλαγές, δηλαδή αναγκαίες μεταρρυθμίσεις  όπως σχετικά με  την βουλευτική ασυλία και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τα όποια  επίσης δεν ακούσαμε την θέση σας, αλλά καταλαβαίνω πως δεν έχετε χρόνο  για μία πιο εκτεταμένη συζήτηση , και αυτό το σέβομαι.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σας, να ασχοληθείτε με εκείνα που προετοιμάζουν την άνοδο σας στον πρωθυπουργικό θώκο.

Πάντως καλοδεχούμενα είναι τα μπαξίσια και τα δώρα  που υποσχεθήκατε, όπως η ελάττωση του ΕΜΦΙΑ,  και του ΦΠΑ. Καλοδεχούμενα και ανακουφιστικά , άλλα χωρίς ανατροπές σαν αυτές που μπήκα στον κόπο να αναφέρω πιο πάνω, μην ελπίζετε πως θα επιτύχετε την ανόρθωση της κοινωνίας μας.

Θα ήθελα  όμως να σας πω δυο λόγια ακόμα, τα τελευταία.
Εφ’ όσον κριθείτε να είστε ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αν πείτε έστω και ένα ψέμα στην άσκηση και εφαρμογή της πολιτικής σας σε ένα λαό χορτασμένο ψέματα από τους νυν διοικούντες, να ξέρετε πως θα μπείτε στον θλιβερό κατάλογο των αποτυχημένων πρωθυπουργών και απ’ αυτούς έχουμε πολλούς τελευταία.
Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια για αυτά που θα βρείτε στα υπουργικά συρτάρια και γι’ αυτά που μπορείτε να κάνετε και  εντίμως θα προσπαθήσετε, θα σας δικαιώσει.

Και μια που εσείς στην ομιλία σας είπατε πως η πολιτική σας  δεν θα είναι ταξική αλλά εθνική, τα μάτια σας ορθάνοιχτα  προς στο Κράτος Πρόνοιας, γιατί κάποιοι τριγύρω σας ονειρεύονται Θατσερισμό και μία τέτοια ολίσθηση θα είναι προς τον πολιτικό τάφο σας.

Υ.Γ.  Μία ένδειξη επιτυχημένης Πρωθυπουργίας εκ μέρους σας θα είναι, αν στην επόμενη ΔΕΘ για την προστασία σας  χρειαστείτε μόνο καμιά δεκαριά αστυνομικούς και όχι ένα  στρατό τρεισήμισι χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της CIA κι του FBI.

Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης