"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Προσοχή ξανά στα εθνικιστικά μίση στα Βαλκάνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τραγικό θάνατο βρήκε οπαδός του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη, αφού μαχαιρώθηκε σε σύρραξη με γκρουπ οπαδών της Γαλατασαράι πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Euroleague.

Ο 25χρονος Σέρβος ονόματι Μάρκο Ίβκοβιτς (κεντρική φωτογραφία), ταξίδεψε με τους οπαδούς του Αστέρα στην τουρκική πρωτεύουσα για το παιχνίδι και σε σύγκρουση με οπαδούς της Γαλατασαράι, μαχαιρώθηκε στην καρδιά. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, που όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών για περίπου 5 ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά απεβίωσε.

IstanbuluΣτην τουρκική πόλη βρέθηκαν περίπου 400 οπαδοί της ομάδας του Βελιγραδίου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν εγκαίρως στο «Αμπντί Ιπεκτσί» από τη θύρα 1 του γηπέδου και γύρω στις 21.00 (ώρα Τουρκίας) δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά από οπαδούς της τουρκικής ομάδας και η σύρραξη ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Η αστυνομία παρενέβη και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα. Σύμφωνα με την «Hürriyet» οι οπαδοί του Αστέρα κατέστρεψαν οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων κατά την έξοδό τους στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι οπαδοί της Γαλατά, κρατούσαν αλβανική σημαία και φώναζαν «Κόσοβο, Κόσοβο».

Istanbulu1Istanbulu2Ο πρόξενος της Σερβίας στην Πόλη έριξε την ευθύνη στην τουρκική αστυνομία και στους διοργανωτές: «Είναι μία κίνηση έχθρας σε μία περίοδο που η Σερβία δέχεται μαχαιριές από παντού. Η Τουρκία κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά των Σέρβων οπαδών. Το συμβάν είναι τραγικό. Είμαι σοκαρισμένος. Είναι τραγική η κατάσταση, ένας οπαδός έχασε τη ζωή του. Είμαι σε επαφή με τον πρωθυπουργό Βούτσιτς γι’ αυτήν την κατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα φύγει ασφαλής από την Τουρκία. Οι Τούρκοι οπαδοί μαχαίρωσαν στην καρδιά έναν νέο άνθρωπο από τη Σερβία στη σύρραξη. Η τουρκική αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. Δεν υπήρχε η επαρκής αστυνόμευση και η οργάνωση δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική. Προειδοποιήσαμε ότι αυτό θα συμβεί. Οι διοργανωτές έκαναν ελλειπή προετοιμασία. Χάθηκε μία νέα ζωή στις χειρότερες των συνθηκών. Θέλω να τονίσω ότι οι Τούρκοι γιατροί πάλεψαν σαν λιοντάρια για τη ζωή του. Η προσπάθεια κράτησε πέντε ώρες, αλλά εξέπνευσε τελικά από υπερβολική αιμμοραγία».

 Istanbulu3Ανακοίνωση εξέδωσε αμέσως και η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα τονίζοντας: «Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος».Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα, απαιτώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο δράστης.

Ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ο τεχνικός διευθυντής της Γαλατασαράι, Εργίν Αταμάν, είναι ανεπιθύμητος στη Σερβία, διότι μετά τον αγώνα χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα. Ο Αχμέτ Νταβουτόγλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του νεαρού Σέρβου και υποσχέθηκε ότι οι Αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος.

 http://www.youtube.com/watch?v=-Z833S-j7wo

 

gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης