"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Προφήτες, ψευδοπροφήτες και συνωμοσιολόγοι-Του πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε με την απειλή του κορονοϊού την ψυχολογία των απλών ανθρώπων επιβαρύνει η παρουσία στο διαδίκτυο πολλών ψευδοπροφητειών και κακών σεναρίων για το μέλλον της ανθρωπότητας.


Να μερικά παραδείγματα: Την Μεγάλη Παρασκευή θα βρεθεί το φάρμακο για την πανδημία και την άλλη μέρα θα βρεθούμε στις Εκκλησίες να κάνουμε όλοι μαζί ανάσταση. Μετά την πανδημία έρχεται το καλοκαίρι μεγάλη πείνα. Μαζί με το εμβόλιο θα μας βάλουν μέσα στον οργανισμό μας και το τσιπάκι του αντιχρίστου να μας ελέγχουν. Οι Αμερικάνοι σκορπίσανε τον κορονοϊό στην Κίνα διότι θέλουν να χτυπήσουν την οικονομία της και να ελέγχουν την τεχνολογία 5G.


Ας γελάσουμε λίγο και με τους αστρολόγους στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης: «αν σκεφτούμε ότι ο Άρης βρίσκεται στον Κριό και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του χρόνου γενικά δεν θα είναι καλός ο χρόνος.

Όμως το τέλος του χρόνου προβλέπεται ευοίωνο, ο Πλούτωνας και ο Κρόνος μπαίνουν στον Υδροχόο. Αυτοί οι δύο πλανήτες είναι που χάλασαν τα πάντα. Αυτοί είχαν φέρει την καταστροφή και το 1940».


Τον κορονοϊό μπορούμε να τον αντέξουμε, όμως τόση βλακεία δεν ξέρω αν μπορούμε να την αντέξουμε. Αυτήν την περίοδο ειδικά οι Χριστιανοί πρέπει να στέλνουμε αισιόδοξα μηνύματα στους συνανθρώπους μας, διότι ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι επιβαρύνει λίγο ή πολύ την ψυχολογία όλων μας.

Δεν είμαστε όλοι άριστοι στην προσευχή και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πριν την πανδημία πολλοί συνάνθρωποί μας έπαιρναν και παίρνουν ελαφριά ή βαριά αντικαταθλιπτικά.
Σε επόμενο άρθρο μου θα σας προτείνω τι μπορείτε να βλέπεται στο διαδίκτυο ή τι να διαβάζετε τώρα που όλοι με το «μένουμε σπίτι» έχουμε πολύ χρόνο.


Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Προφήτης τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στα χρόνια μετά Χριστόν είναι αυτός που καλεί τον κόσμο σε μετάνοια και όχι αυτός που προβλέπει τιμωρίες του Θεού και καταστροφές σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ο Θεός μάλιστα πολλές φορές, όπως έγινε στην ιστορία της Νινευή διαψεύδει τον Προφήτη Του Ιωνά και δεν επιτρέπει την καταστροφή της πόλης διότι οι Νινευίτες μετάνιωσαν για τις αμαρτίες τους. Άρα την πορεία της ιστορίας την καθορίζει η μετάνοιά μας.


Ο Θεός επιτρέπει κάποιες παιδαγωγίες όταν εμείς ξεφεύγουμε από κοντά Του και αμαρτάνουμε χωρίς να μετανοούμε. Δεν πρέπει να δικαιολογούμε τον εαυτό μας και να θεωρούμε την αμαρτία και τα πάθη μας μια φυσιολογική κατάσταση.

Ο Θεός δώρησε στον άνθρωπο την επιστήμη και σίγουρα θα φωτίσει τους επιστήμονες να βρουν κάποια στιγμή το φάρμακο και το εμβόλιο.

Όποιος όμως άνθρωπος λέγει πως την τάδε του μήνα θα βρεθεί το φάρμακο, τον Ιούλιο θα έρθει πείνα και καθορίζει ημερομηνίες για διάφορα γεγονότα ευχάριστα ή δυσάρεστα είναι ψευδοπροφήτης και πλανεμένος. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός τιμωρούσε αυστηρά τους ψευδοπροφήτες του Ισραήλ.


Δεν είναι παράλογο να έχουμε κάποια τρόφιμα παραπάνω στο σπίτι μας για μια κρίσιμη στιγμή όπως ο κορονοϊός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να βρισκόμαστε στις ουρές των σούπερ μάρκετ αλλά αυτό διαφέρει από τον φόβο και τον πανικό.

Εάν γίνει πόλεμος ή μεγάλη πείνα κάποια στιγμή που μόνον ο Θεός γνωρίζει, όλοι θα είμαστε στην ίδια μοίρα, διότι όλα θα εξαντληθούν σε λίγες ημέρες. Τότε αυτός που έχει θα αφήνει τον άλλον να πεθαίνει από πείνα στην πόρτα του;


Πάνω από δέκα φορές, όταν ήμουν νέος μίλησα για αρκετές ώρες με τον Άγιο Παΐσιο. Πάντοτε έφευγες από κοντά του γεμάτος αισιοδοξία για την ζωή και το μέλλον. Ο Γέροντας Κύριλλος μου έλεγε πάντοτε ότι: «αυτός που έχει φίλο τον Θεό δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Όποιος άνθρωπος σκοτώνει την ελπίδα μας και μας γεμίζει φόβους δεν είναι άνθρωπος του Θεού. «Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο», λέγει ο απόστολος Παύλος.


Η επιστήμη κατέρριψε και την ανοησία αυτών που λένε ότι τον ιό τον κατασκεύασαν οι Αμερικανοί και απέδειξε ότι έχει ζωική προέλευση. Η απλή λογική λέει ότι, αν τον κατασκεύαζαν οι Αμερικανοί θα είχαν κατασκευάσει και το αντίδοτό του. Σήμερα η Αμερική αποδεικνύεται η πιο ανίσχυρη χώρα του κόσμου. Έχει τα περισσότερα θύματα.


Άλλοι πάλι φοβούνται πως ο άνθρωπος θα χάσει την ελευθερία του από τα τσιπάκια και την τεχνολογία 5G που είναι το τρέξιμο των πληροφοριών σε μεγάλες ταχύτητες στο διαδίκτυο. Ο Θεός δώρησε την ελευθερία της βουλήσεως στον άνθρωπο, έδωσε στον άνθρωπο το «νοερόν και αυτεξούσιον», και γι’ αυτό, όπως έγινε στην ιστορία μέχρι σήμερα και στο μέλλον κανένα δημιούργημα του ανθρώπου δεν μπορεί να μας τα στερήσει.

Δώρα του Θεού είναι και αυτά αρκεί ο άνθρωπος να τα χρησιμοποιεί για το καλό.
Ο άνθρωπος ανακάλυψε το μαχαίρι και μπορεί είτε να κάμει καλό είτε κακό.

Τα ιατρικά τσιπάκια π.χ. στο μέλλον θα τρέχουν όλον τον οργανισμό μας και θα φροντίζουν ανά πάσα στιγμή να δίνουν στον γιατρό μας καθοριστικές πληροφορίες για την υγεία μας, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, όπως μας λένε οι γιατροί, να μας κάνουν π.χ. ένα αναίμακτο στεφανιογράφημα.

Πόσοι συνάνθρωποί μας δεν πεθαίνουν ξαφνικά γιατί δεν γνωρίζουν ότι η καρδιά τους έχει σοβαρό πρόβλημα!
Με την 5G τεχνολογία ενώ ο γιατρός μας είναι χιλιόμετρα μακρυά μας θα μπορεί να κάμει διάγνωση της αρρώστιας μας και να μας δίδει την ανάλογη ιατρική αγωγή.

Αυτό μπορούν να το εκτιμήσουν μόνον όσοι ζουν στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας. Αν είχα 5G διαδίκτυο θα γλίτωνα και από την γκρίνια της παπαδιάς και των παιδιών μου που τέτοιες μέρες δεν μπορούν με άνεση να επικοινωνήσουν η μεν με τους μαθητές της οι δε με τους καθηγητές τους.


Μου έλεγε ο γέροντας Κύριλλος: «παιδί μου μην φοβάσαι την τεχνολογία και το διαδίκτυο διότι πάντοτε θα υπάρχουν οι haker οι οποίοι θα ανατρέπουν τα σχέδια των ισχυρών της γης». Και είχε δίκιο ο γέροντας αρκεί να σκεφτούμε ότι νεαροί από τις Ινδίες κατάφεραν να μπουν στα άδυτα του FBI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης