"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Προχωρά το κοινωνικό τιμολόγιο για την ΔΕΥΑΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν 400 οικογένειες τρικαλινών ωφελούνται από την κατά 50% μείωση των τιμολογίων ύδρευσης που αποφάσισαν, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ.
Ο Δήμος επεκτείνει τις δράσεις κοινωνικής προστασίας, εντάσσοντας 387 (για την ακρίβεια) οικογένειες στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Η ΔΕΥΑΤ ουσιαστικά επιστρέφει στους δημότες χρήματα, μέσω της συνετής οικονομικής διαχείρισης, ωφελώντας συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης.
Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ είχε ληφθεί πριν λίγες ημέρες και χθες βράδυ επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Με τον τρόπο αυτόν, η κοινωνική παροχή επεκτείνεται σε περισσότερους τρικαλινούς, καθώς ήδη η ΔΕΥΑΤ προσφέρει μειωμένες τιμές σε πολύτεκνους και ΑμεΑ.
Η επιλογή των δικαιούχων έγινε μέσω των στοιχείων από τους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (το γνωστό ΤΕΒΑ). Στη συνέχεια έγινε αντιπαραβολή με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΤ και ακολούθησε η συμπερίληψη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε τη σημασία αυτής της κίνησης και την επέκταση των μέτρων που ανακουφίζουν συμπολίτες.
Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει αμέσως μόλις η απόφαση εγκριθεί από την ΑΔ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, πιθανώς από τον επόμενο λογαριασμό.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης