"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Πρωτοβουλία από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων για τους πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

pontioi

Είναι γεγονός ότι το προσφυγικό πρόβλημα που εξελίσσεται με αυτήν τη σφοδρότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την Ελλάδα ή από εθελοντές.

Είναι απαραίτητη η εξεύρεση άμεσης Ευρωπαϊκής λύσης και η ανάληψη των ευθυνών της διεθνούς κοινότητας διότι είναι συνυπεύθυνη για όσα εξελίσσονται στη Μεσόγειο με τους πρόσφυγες.

MANA PROSFYGAS

 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπογραμμίζει «Και αν ακόμα η αδικία έγινε από άλλον, πήρες κι εσύ μέρος σ’ αυτήν… Γιατί όποιος μπορεί να εμποδίσει εκείνον που αδικεί και δεν το κάνει, δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από εκείνον που αδικεί».

Ο καθένας από εμάς μόνος του ελάχιστα μπορεί να προσφέρει κι αυτό τον αποτρέπει στο να βοηθήσει. Όμως αν ενωθούμε πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τη δυστυχία τους. Όπως σημειώνει ο Μέγας Βασίλειος τους αδικούμε όταν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και δεν το πράττουμε: «Ώστε τοσούτους αδικείς όσοις παρέχειν εδύνασο» .

PROSFYGES

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων σε συνεργασία και με άλλα Ποντιακά Σωματεία ανά την Ελλάδα αλλά και την ηλεκτρονική εφημερίδα e-Pontos.grαναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης διατροφής, ένδυσης και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως γάλατα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, κράκερς, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, καθώς και μακαρόνια, όσπρια κλπ. Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες.

Δευτερευόντως χρειάζονται είδη ένδυσης, παπούτσια γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, Κάλτσες γυναικείες, ανδρικές, παιδικές, Εσώρουχα γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, καπέλα κυρίως για παιδιά. Μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόροι-κηρομπογιές και παλιά παιχνίδια σε καλή κατάσταση.

Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και συστηματική μέχρι να σταματήσει η ροή των προσφύγων και κατά συνέπεια η ανάγκη βοήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

– Νόπη Παπαδοπούλου: 6978670067
– Μαργαρίτα Τοπαλίδου: 6978113967
– Κική Παυλίδου: 6983179691

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης