"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Πρόγραμμα για νέους αγρότες στον Δήμο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

agrotes

Την ενεργοποίηση προγράμματος για αγρότες και δη για νέους, ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων, στοχεύοντας στα «ενεργειακά φυτά», βάσει σχεδιασμού που ήδη υλοποιείται.
Η κίνηση αυτή έχει ξεκινήσει, πριν την έλευση ιδιωτικής εταιρίας στην περιοχή (Powder Foods, η οποία ενοικίασε ήδη τις εγκαταστάσεις εργοστασίου γιαπωνέζικων συμφερόντων) και την επένδυση στον ίδιο τομέα.
Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας, καθώς ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Παπαϊωάννου και Απόστολος Κλάγκος αντιστοίχως, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Είχαν, δε, συνομιλία, παρόντων των, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Μπάρδα, αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Χρυσόστομου Κυρίτση και του γενικού γραμματέα του Δήμου, κ. Θωμά Παπασίκα.
Ο Δήμος Τρικκαίων, στη βάση των σχεδιασμών του, έχει ήδη προωθήσει διαδικασίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του πλέον σημαντικού τομέα για την οικονομία μας: του πρωτογενούς.
dimos neoi agrotes
Συγκεκριμένα, η μία πτυχή του προγράμματος για την ανάδειξη του Ασκληπιού, με την υποβολή πρότασης για ανάπλαση του Δημαρχείου στο Πρίνος, αφορά στα ενεργειακά φυτά. Εξάλλου, ο Δήμος έχει ήδη ενταχθεί, με απόφαση του τέως υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη, στο πανελλήνιο δίκτυο των Ασκληπιείων.
Έτσι, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει μια κίνηση για την ανάπτυξη με τριπλό όφελος: αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων, ενίσχυση της γεωργίας, εργασία για ανέργους.
Σε αυτό το στάδιο, ενεργοποιείται η δεύτερη φάση του σχεδιασμού. Αυτή αφορά στην καταγραφή εκτάσεων του Δήμου, που μπορούν να παραχωρηθούν σε όσους νέους επιδιώκουν να ασχοληθούν ενεργώς με την καλλιέργεια αυτών των φυτών. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα ακολουθήσει η κατάρτιση των κριτηρίων, βάσει των οποίων θα γίνει η παραχώρηση των εκτάσεων. Η κατάρτιση θα γίνει και σε διαβούλευση και συνεργασία με τις οργανώσεις των αγροτών. Στο τρίτο στάδιο, θα ακολουθήσει η ενημέρωση για τις «ειδικές» αυτές καλλιέργειες. Ουσιαστικά, ο σχεδιασμός απαντά στο ερώτημα «ποια ανάπτυξη θέλουμε», δίνοντας σαφές διέξοδο στους αγρότες, ενεργοποιώντας την περιφέρεια του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης