"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Πρόστιμο 260.000 ευρώ στη γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμο 260.000 ευρώ, ένα από τα υψηλότερα πρόστιμα για παραβάσεις προϊόντων ΠΟΠ που έχουν επιβληθεί ποτέ, υπέβαλε σε γαλακτοβιομηχανία η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή υπόθεση παραγωγής και διακίνησης προϊόντων της σε αγορά του εξωτερικού με την ένδειξη ΦΕΤΑ ΠΟΠ για τα οποία δεν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές παραγωγής προϊόντος.

Η “ΟΜΗΡΟΣ”

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ» και εν αναμονή σχετικού δελτίου τύπου από το ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες επιτροπές κυρώσεων αποδέχτηκαν ότι το υπό έρευνα περιστατικό με τις παρτίδες τυριού με αγελαδινό που παρήγαγε η εταιρεία και πωλούσε ως φέτα ΠΟΠ, τελέσθη χωρίς δόλο.

Όπως αναφέρει: «Το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών για την υπόθεση εξαγωγής της προβληματικής παρτίδας φέτας ΠΟΠ στη Γερμανία από τη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, αλλά και το αποτέλεσμα των ελέγχων πελατών και πιστοποιημένων φορέων του εξωτερικού επιβεβαιώνει την ύπαρξη βιομηχανικού λάθους». Aξίζει να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το θέμα της πιστοποίησης παραγωγής ΠΟΠ που είχε επιστραφεί στην επιχείρηση μετά από δικαστική απόφαση.

Η ανακοίνωση αναφέρει στη συνέχεια: «Πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος εξ αμελείας δίχως την ύπαρξη δόλου, για το οποίο επιβλήθηκαν μάλιστα και οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις με τη μορφή προστίμου. Η εταιρεία, με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ενήργησε υπεύθυνα και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πελάτες της και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, ανακαλώντας αμέσως την προβληματική παρτίδα και ενημερώνοντας η ίδια τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητοι έλεγχοι, απέναντι στους οποίους στάθηκε απολύτως συνεργάσιμη και ανοιχτή».Πηγή ypaithros

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης