"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά κατώτερου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης και μισθού και τις ΣΣΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE
Στους τέσσερις μήνες από τις εκλογές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει 2 προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες, έτσι ώστε να υπάρχει κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών απ’ τα χρόνια της κρίσης και πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων.
Αυτές οι προτάσεις αποτέλεσαν κι αποτελούν αιτήματα, διεκδικήσεις σωματείων και άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων συνολικότερα. Σχετίζονται με μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, επαναπρόσληψης εργαζομένων, αποκατάστασης και κατοχύρωσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ρυθμίσεις για την υγεία, την παιδεία, τους δήμους κλπ.
Η κατάθεση των προτάσεων και των τροπολογιών από την Κ.Ο. του ΚΚΕ συμβάλλει στην ενίσχυση αυτού του αγώνα, με δεδομένο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί ουσιαστικά ανέπαφο όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τους μνημονιακούς, εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης βρίσκονται πιο πίσω ακόμα και από το προεκλογικό πρόγραμμα πτωχοκομείου που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης), πετσοκόβοντας και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα που προβλέπονταν για όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όχι μόνο δεν ανακουφίζουν στο ελάχιστο το λαό, αλλά στην ουσία του «λένε» να ξεχάσει ότι μπορεί να πάρει πίσω όλα όσα έχασε
kke
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση μέχρι τώρα στη Βουλή, με κορυφαίες τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, η μία για την αρπαγή των διαθέσιμων και η δεύτερη για τη διαγραφή έως και 100% των προστίμων φορολογικών παραβάσεων, ακόμα και για λαθρεμπόριο, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κινούνται στο αυστηρό πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας που θέτουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ (δηλαδή οι δανειστές), προκειμένου να μη θιχτούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου.
Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές στις 20 Φλεβάρη. Είναι προφανές ότι αφ’ ενός θέλει να αποφύγει την «εικόνα» της ψήφισης της συμφωνίας αυτής από κοινού με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος και αφ’ ετέρου να μη «δει» ο λαός τα νέα μέτρα που του χαλκεύουν, τα οποία ήδη έχουν τιτλοφορήσει ως «ήπια λιτότητα», και να μην «πάρει μυρουδιά» από το νέο μνημόνιο που του ετοιμάζουν
kke
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξετάζει με πολύ μεγάλη προσοχή τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο σύνολό τους και κατ’ άρθρο και τοποθετείται, κάθε φορά, με ένα και μοναδικό κριτήριο: Την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μέχρι τώρα νομοσχέδιο όπου το ΚΚΕ να μην έχει καταθέσει τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων
Πιο συγκεκριμένα:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει καταθέσει δύο προτάσεις νόμου που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει φέρει για συζήτηση στη Βουλή.:
1) Η πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων – Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων» που κατατέθηκε στις 25 Φλεβάρη 2015 και
2) η πρόταση νόμου για την «Επαναφορά του κατώτερου μισθού, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων» που κατατέθηκε στις 23 Απρίλη του 2015.
Οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ δεν έχουν έρθει ακόμη για συζήτηση στη βουλή, ενώ όλες οι τροπολογίες – μ’ εξαίρεση δυο που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – έχουν απορριφθεί από την κυβέρνηση. (Άλλωστε , όπως δήλωσε και η πρόεδρος της Βουλής: «είναι σχήμα λόγου η κατάργηση του μνημονίου μ’ ένα νόμο»)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης