"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά μέτρα για χρέος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά τα μέτρα για το χρέος, διαμηνύει ξανά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο της καταρχήν συμφωνίας της Μάλτας και των συναντήσεων της γερμανίδας καγκελαρίου με την Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους διεθνείς οικονομικούς φορείς, το απόγευμα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε σχετική ερώτηση: “Πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε για τα μέτρα μεταρρυθμίσεων”.

Επίσης υπενθύμισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, συμφώνησαν πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να λάβουν μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικά.

Όπως προσθέτει, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει μέτρα λιτότητας υπό την προϋπόθεση πως θα τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η συνάντηση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ, δεν θα καταλήξει σε συμφωνία και το ζήτημα θα μεταφερθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που επίκειται είναι η νομοθέτηση και η εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) της Μάλτας, δήλωσε -σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο- εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η υλοποίηση αυτών των μέτρων θα επηρεάσει αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

 Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 έχει θέσει τον οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα χαιρέτησε τη συμφωνία της Μάλτας, χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης