"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκε ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 262 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19, εκ των οποίων οι 22 στις πύλες εισόδου, ενώ ακόμα δύο έχασαν τη ζωή τους αυξάνοντας τους νεκρούς σε 216. Πρόκειται για μία 89χρονη, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, και μία 81χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου βρίσκεται διασωληνωμένη και μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός.

Συνολικά 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έτσι τα κρούσματα ξεπέρασαν πλέον τις 6.177. 1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από εργαζόμενο η διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας 

Η ανακοίνωση της σημερινής έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας, έρχεται μετά την επίσκεψη του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, σε οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου, όπου θετικοί στον ιό βρέθηκαν 36 άτομα, 33 εκ των οποίων είναι φιλοξενούμενοι και 3 μέλη του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διασπορά του ιού έγινε από εργαζόμενο, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως το γεγονός ότι «είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε. Και μπορεί οι νέοι και οι νεότεροι να κινδυνεύουν λιγότερο αλλά οι ηλικιωμένοι όπως αυτοί είναι ένα τραγικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν δεν είμαστε προσεκτικοί».

efsyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης