"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ρωσία προς Δυτικούς: Ελάτε να πάρετε δωρεάν γη στη Σιβηρία όπου τα κορίτσια είναι όμορφα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το όνειρο πολλών ανθρώπων είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης όπου θα κτίσουν ένα σπίτι ή θα ανοίξουν μια επιχείρηση. Ενώ λίγοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ελάχιστοι, αν όχι κανένας, δεν έχει την επιλογή να το κάνει τσάμπα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα Russia Τoday, Sputnik κ.α. το ρωσικό κράτος καλεί όσους πολίτες άλλων χωρών επιθυμούν να πάνε στην Σιβηρία, όπου τους περιμένει δωρεάν γη 10 στρεμμάτων στην οποία μπορούν να χτίσουν σπίτι, να φτιάξουν τουριστική επιχείριση ή και να την καλλιεργήσουν.

Ενώ στους ξένους θα επιτρέπεται μόνο η χρήση της γης και όχι η κατοχή της, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάνει την έκταση δική του παίρνοντας όμως απαραίτητα την ρωσική υπηκοότητα.

Παρόλο που η πρόταση έχει νομοθετηθεί μόλις στις 7 Μαΐου, ήδη σε δημοσκόπηση της αγγλικής εφημερίδας Exress οι 8 στους 10 Βρετανούς, σε δείγμα 22.000 ανθρώπων, θα επιθυμούσαν να φύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία για να αποκτήσουν δωρεάν γη στη Σιβηρία.

Όπως σημειώνεται, η ρομαντική ιδέα της επιστροφής στη φύση είναι αυτή που προτρέπει τους Άγγλους να πουν “ναι” στην πρόταση, αφού νιώθουν απογοητευμένοι με τον αγγλικό τρόπο ζωής.

Πάντως, για όσους θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στην διανομή γης στη Σιβηρία πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση η διαμονή σε μία περιοχή όπου τον χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει έως τους 47 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός ενώ το καλοκαίρι σμήνη κουνουπιών ταλαιπωρούν ανθρώπους και ζώα.

Σ’ όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι επιθετικές ρώσικες αρκούδες που ζουν στην περιοχή.

Όπως λέγεται ηΡωσία επιθυμεί μέσω αυτής της δράσης να ενισχύσει την παρουσία των ανθρώπων και την οικονομία στην αχανή περιοχή.

Πάντως στην Μόσχα κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν, τονίζοντας ότι το μέτρο αφορά σε Ρώσους και όχι γενικά Δυτικούς ενώ αποδίδουν το μπέρδεμα σε δημοσιογραφικό λάθος.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης