"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ρώσοι Ιεράρχες στα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Rosoi
Η Αποστολή των Ρώσων Ιεραρχών έφθασε στην Καλαμπάκα το απόγευμα της Δευτέρας και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ , όπου τους υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι της επενδυτικής εταιρείας INVEST IN METEORA και του τουριστικού γραφείου METEORA THRONES TOUR ON TIME και ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλειος με τον Οικονομικό Διευθυντή του Επιμελητηρίου κ. Γιώτη Στέφανο.

Rosoi Ierarxes

Το πρωί της Τρίτης η Αποστολή συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μπουτίνα Ιωάννη και την Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Μαντζανά, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καλαμπάκας , όπου ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι τους περίμεναν στην είσοδό του . Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο , τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού του Δήμου Καλαμπάκας για τον προσκυνηματικό τουρισμό στα Μετέωρα και πως αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει την απαρχή εισροής τουριστών – προσκυνητών στα Μετέωρα και εκδρομών προς τα Ουράλια Όρη που είναι οι έδρες των Μητροπόλεων της Αποστολής .

Rosoi

Μετά την ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές η Αποστολή αναχώρησε για τα Μετέωρα , με πρώτη στάση την Ιερά Μονή Βαρλαάμ , όπου ο Άγιος Καθηγούμενος κ.κ. Ισίδωρος τους υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής , τους ξενάγησε στα καθολικά των Μονών , άνοιξαν όλα τα ιερά κειμήλια της Μονής για να προσκυνήσουν τα μέλη της αποστολής και μετά στο αρχονταρίκι της Ι.Μ. ο Καθηγούμενος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με τους Σεβασμιωτάτους της Αποστολής και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από θέματα της Πίστης μας . Έτσι μετά τις ανταλλαγές δώρων η Αποστολή αναχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου .
Η Αγία Καθηγουμένη κ.κ. Χριστονύμφη υποδέχθηκε την Αποστολή και όλες οι μοναχές άνοιξαν όλους τους ναούς της Μονής . Στο καθολικό του κεντρικού ναού , η Αποστολή προσκύνησε την Αγία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους , ανήμερα της πανηγυρικής του εορτής .

Rosoi
Παρακάθισαν στο Αρχονταρίκι Της Μονής ,αντάλλαξαν δώρα και μετά από ανταλλαγή σκέψεων γύρω από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία , με την Καθηγουμένη , αναχώρησαν για το ξενοδοχείο .
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας , δόθηκε η συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ με τους δύο Σεβασμιωτάτους της Αποστολής , τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο , τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων κ. Μιχαλάκη Χρήστο , τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη Χρήστο , τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριο , τους Αντιδημάρχους Καλαμπάκας κα Μπαντέκα και κον Ράντο , τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κον Κυρίτση , τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπάρδα και Τσίγκα , τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο Βασίλειο , τον Οικονομικό Διευθυντή Επιμελ. Τρικάλων κ. Γιώτη Στέφανο , την Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κα Μαντζανά , την Διοικήτρια Τουριστικής Αστυνομίας Καλαμπάκας και άλλους επίσημους καλεσμένους της εκδήλωσης .
Έγιναν οι ανάλογες προσφωνήσεις κι αντιφωνήσεις και οι ανταλλαγές δώρων και ο κ. Χρήστος Πετρέας , εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και μέλος της Αποστολής παρουσίασε όλα τα μέλη της Αποστολής και με τον εκπρόσωπο της Ελληνορωσικής Συνεργασίας κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον σχεδιασμό και την μελλοντική προβολή και προώθηση του προδσκυνηματικού τουρισμού , καθώς και πως οι δυο τους συνέλαβαν την ιδέα να ξεκινήσουν παρόμοιες αποστολές για τον θρησκευτικό τουρισμό .Μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων , οι επιχειρήσεις – υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας που οργάνωσαν το η εταιρεία INVEST IN METEORA και του τουριστικού γραφείου METEORA THRONES TOUR ON TIME υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας , του Δήμου Τρικκαίων και του Επιμελητηρίου Τρικάλων ,προσέφεραν τα δώρα στην Αποστολή και παρακάθισαν σε δείπνο .
Η Αποστολή , το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε την επιχείρηση Ζερβόπουλος ΑΒΕΕ για να ξεναγηθεί σχετικά με την τέχνη της εικόνας , τα στάδια κατασκευής της και την τεχνοτροπία και μετά αναχώρησαν για την Μητρόπολη Βέροιας , ενθουσιασμένοι από την θερμή φιλοξενία των υπευθύνων και υποσχόμενοι την σύντομη επάνοδο τους .

Χρυσάνθη Χριστοφίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης