"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Σάκης Παπαδόπουλος : Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

« Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όταν αυτό που θέλεις συναντά την ψυχή του κόσμου, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις» έγραφε ο Πάολο Κοέλιο. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσαμε ότι η 21η Αυγούστου 2018 θα είναι μια σημαδιακή μέρα : θα είναι η ημέρα της χειραφέτησης της Ελλάδας από την 8χρονη κηδεμονία και ταυτόχρονα η ημέρα που η χώρα γυρίζει οριστικά την σελίδα της μεταπολιτευτικής ιστορικής της περιόδου που οδήγησε στη σκανδαλώδη διαχείριση του δημόσιου χρήματος – στα εκρηκτικά ελλείμματα – στην υπερχρέωση – στη μετατροπή της σε οικονομικό προτεκτοράτο των δανειστών της.

Θα είναι η ημέρα που η Ελλάδα θα επιλέγει μόνη της, χωρίς προαπαιτούμενα, τις προτεραιότητές της, τις ιεραρχήσεις της, τις ώριμες μεταρρυθμίσεις που οφείλει να κάνει, την δίκαιη συγκέντρωση εσόδων και κατανομή δαπανών, την ορθόλογη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της… αναζητώντας την ολιστική της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Αρκετοί αμφισβητούν αυτή τη δυνατότητα. Η ΝΔ τη θεωρεί « ένα ακόμη άθλιο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ( « ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 8/4/2018 ) ισχυρίζεται ότι αυτό θα γίνει « όταν ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ… σε σύγκρουση με το παλιό, με τον κρατισμό και τον λαϊκισμό» που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση.

Να είναι όμως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ιδεών, στόχων και όχι « ευσεβών πόθων» και ευτελούς προπαγάνδας για την παλινόρθωση στην εξουσία εκείνων που την λεηλάτησαν. 

Η Ελλάδα, μια φιλειρηνική χώρα με πανάρχαιο πολιτισμό, καταξιωμένος πυλώνας σταθερότητας στη Βαλκανική και τη Μεσόγειο, μπορεί να βγεί από την κηδεμονία των δανειστών της την 21η Αυγούστου 2018, με βάση τα δεδομένα για τη πορεία της οικονομίας της.

Με την θετική ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, με ορατές διευκολύνσεις για τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους της, με ισχυρές πιθανότητες εξαγοράς της οφειλής προς το ΔΝΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, με προοπτικές ταχύρρυθμης ανάπτυξης, με αποταμιευτικό δίχτυ ασφαλείας για την επιστροφή στις αγορές, χωρίς « προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης», χωρίς νέο μνημόνιο καταναγκαστικών εντολών εσωτερικής υποτίμησης, παρά μόνον με τις δεσμεύσεις δημοσιονομικής ισορροπίας που ήδη έχει αναλάβει και τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση – εποπτεία της εφαρμογής τους. 
Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα, να περάσει στην ενάρετη φάση για την οικονομία της, στη ταχύρρυθμη – ευφυή – βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξή της, σε προϋποθέσεις που περιλαμβάνουν και μια πιο Αλληλέγγυα – πιο Δημοκρατική – πιο Κοινωνική Ευρώπη, σε μια Ευρώπη που « θα προσφέρει στους πολίτες της», που θα αποδεικνύει ότι γίνεται « καλύτερη», « πιο συνεκτική», « πιο έξυπνη», « πιο αποτελεσματική», « πιο επικεντρωμένη στους στόχους της» ( ΖΑΝ – ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ : « Ελλάδα και Ευρώπη : Ώρα για ένα άλμα προς τα εμπρός» ).

Στο κείμενο αυτό, ο Πρόεδρος της Κομισιόν παραθέτει μια σειρά στόχων για το μεταναστευτικό – το χρηματοπιστωτικό σύστημα – την τραπεζική ένωση – τη δίκαιη φορολόγηση – το σύστημα πρόνοιας…, για το μέλλον της Ευρώπης – για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που επιδιώκουν να μετασχηματίσουν την ΕΕ σε μια Ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη που « θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των απλών ανθρώπων». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές του το Καλοκαίρι του 2015 και με τις συνεχείς παρεμβάσεις του στα ευρωπαϊκά ζητήματα απέδειξε ότι ενδιαφέρεται για μια Ευρώπη που θα αποδεικνύει ότι διευκολύνει την Ελλάδα στη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους της – στην ασφάλεια των συνόρων της – στην ενάρετη ανασυγκρότησή της…, για την ΕΕ που επιθυμεί να κάνει « το άλμα προς τα εμπρός» ανατρέποντας το νεοφιλελεύθερο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας και ικανή να προσφέρει σε όλους τους πολίτες της τα δικαιώματα – τη ποιότητα ζωής που διακήρυξε.

Τα άλλα Κόμματα και ειδικά εκείνα που ορκίζονται για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους, τι ακριβώς κάνουν για αυτή την Ευρώπη και τους πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων που θα την προωθήσουν ;

Διακηρύσσουν απλά τη « σύγκρουση με το παλιό, με τον κρατισμό και τον λαϊκισμό» χωρίς τη συνολική σύγκρουση με το παλιό φαύλο – νεοφιλελεύθερο – διαπλεκόμενο – διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, χωρίς σύγκρουση με τις παθογένειες που οδήγησαν στην υπερχρέωση, χωρίς κάθαρση ; 

Εμείς δεν ξεχνάμε ότι « ο κόσμος ανήκει σε κείνους που έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται και αναλαμβάνουν το ρίσκο να ζήσουν το όνειρό τους».

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “η 21η Αυγούστου 2018 θα είναι μια σημαδιακή μέρα “,γράφει ο κος Παπαδόπουλος .”η ημέρα της χειραφέτησης της Ελλάδας από την 8χρονη κηδεμονία” .κρύβει την αλήθεια ο Σάκης !! τον Αύγουστο τελειώνει το 3ο μνημόνιο ,.το χειρότερο και πιο υποτελές ,αυτό που έφερε ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη !! δεν τους άρεσε η έξοδος του Σαμαρά το 2015 . θελαν βλέπεις την εξουσία πάσι θυσία!!

  2. ‘Αλλα μας λέει ο σύντροφος Φίλης όμως…σε τηλεοπτική του παρέμβαση.

    “Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;” διερωτήθηκε παραθέτοντας στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019, και προειδοποιώντας για οικονομική απόκλιση από την Ευρώπη.

    Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι “το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;”.

    Αναφορικά με τη μεταφορά που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο ότι η έξοδος από το μνημόνιο “θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου”, σχολίασε ότι “εγώ δεν μιλάω με σχήματα λόγου”.

    Επ αυτού, υποστήριξε πως: “Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα”.

    Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι: “Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία… Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο”.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι “το σχέδιο της Ελλάδας που έχει κατατεθεί στους δανειστές πρέπει να συζητηθεί και στην ελληνική βουλή με τα άλλα κόμματα, σημειώνοντας ότι “Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα”.
    Πηγή : SKAI TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης