"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σάλος: Βάζουν 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα ο σχεδιασμός είναι για 38 σταθμούς διοδίων, 18 μετωπικούς και 20 πλευρικούς, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και έχει ημερομηνία 18 Μαΐου

 Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, η οποία αναμένεται άμεσα να εφαρμοστεί.

Μάλιστα, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, αναμένεται να συναντηθούν τον Αλέξη Τσίπρα οι κυβερνητικοί βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, στόχος της συνάντησης είναι να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια του κόσμου και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, τόνισε ότι τα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό αποτελούν προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η ΚΥΑ της 18ης Μαΐου να αντικατασταθεί με νέα, δικαιότερη.

Μάλιστα, την προηγούμενη Τετάρτη 31 Μαΐου, τοπικοί φορείς της Καβάλας  προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση εγκατάστασης και δεύτερου σταθμού διοδίων εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η απόφαση αυτή έχει εγείρει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Καβάλας και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παραλογισμό, καθώς -όπως επισημαίνουν- είναι αδιανόητο να χωροθετηθούν δυο σταθμοί διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης