"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ στις παλιές φυλακές Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις παλιές φυλακές Τρικάλων, χώρος μαρτυρίου και κομμάτι της ιστορίας, συνδεδεμένο με το λαϊκό κίνημα και την σχεδόν 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση προετοιμασμένη από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας και την Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Τα κείμενα του δρώμενου γράφτηκαν μετά από τη μελέτη ιστορικών μαρτυριών των γυναικών που έζησαν σε φυλακές και εξορίες.


Με αφετηρία τις φυλακές Αβέρωφ και επόμενους σταθμούς τη Χίο, το Τρίκερι, τη Μακρόνησο, παρουσιάζεται η πορεία των γυναικών μέσα από μεταγωγές, βασανιστήρια και εκτελέσεις, πιέσεις και εκβιασμούς, με μοχλό ακόμα και τους άντρες τους, για να υπογράψουν «δήλωση».
Όλα αυτά μέσα από την εξιστόρηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, πρωταγωνίστριας των γεγονότων, προς μία νεότερη. Το θεατρικό αυτό δρώμενο επιλέχθηκε να παρουσιαστεί γιατί δείχνει την πορεία όλων αυτών που έμειναν αλύγιστοι στις φυλακές και τις εξορίες. Η πίστη στο σκοπό της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι που κράτησε ελεύθερη τη σκέψη των φυλακισμένων κομμουνιστών από κάθε μορφής καταναγκασμό, από κάθε μορφής βία.


Καλούνται λοιπόν, όλοι εκείνοι και εκείνες που με την ηρωική τους στάση, έδειξαν την υπεροχή της οργανωμένης λαϊκής δράσης, έναντι πολλών εμποδίων.

filakes_kke

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης