"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Σήμερα η παρουσίαση απο το ΚΚΕ του βιβλίου “ Αλήθειες και Ψεματα για το Σοσιαλισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

  • Παρουσίαση του βιβλίου
  • “ Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό, για τη Σοσιαλιστική Επανάσταση”
  • έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Πέμπτη 2 Νοέμβρη , 7:00 μ.μ, Αίθουσα Παλιών Φυλακών (νυν “Μουσείο Τσιτσάνη”)
  • Θα παρουσιαστεί από τη Μαρία Γαβαλά , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου πραγματοποιείται από την Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ , αποτελεί ένα κομμάτι σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό: Για τη σοσιαλιστική επανάσταση», αποτελεί την 4η μπροσούρα των εκδόσεων.
    • Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη έκδοση πάρθηκε, έτσι και αλλιώς στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Αποτελεί μία μικρή συμβολή στην προσπάθεια του Κόμματός μας να αναδειχθεί η μεγάλη ιστορική αξία της σοσιαλιστικής επανάστασης και οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, να αντλήσουμε πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη μας στις σημερινές συνθήκες. Είναι συνέχεια της προσπάθειας και των προηγούμενων εκδόσεων, να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους, στη νεολαία οι σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματός μας, η πολιτική του πρόταση διεξόδου.
  • Στα κεφάλαιά της γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί γιατί, ενώ υπάρχουν σήμερα όλες εκείνες οι δυνατότητες για να ζουν οι άνθρωποι πολύ καλύτερα, υπάρχει τόσο μεγάλη ανισότητα, τόσο μεγάλη αδικία. Προβάλλεται η ιστορική αλήθεια ότι οι κοινωνίες αλλάζουν, ότι κανένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα, όσο «πανίσχυρο» και αν φάνταζε, δεν ήταν τελικά αιώνιο, αφού «η ιστορία όλων των έως τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων». Οτι μοναδικός δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού και της νεολαίας είναι ο δρόμος της επανάστασης, της σύγκρουσης με τους εκμεταλλευτές.
    • Λαμβάνοντας υπόψη την επίθεση της αστικής τάξης και των επιτελείων της, αλλά και τους βάσιμους προβληματισμούς νέων που νιώθουν την ανάγκη να αγωνιστούν, στην μπροσούρα αναδεικνύεται πότε είναι δυνατή η επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, καθώς και ο αναντικατάστατος ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος για την εκδήλωση και νίκη της επανάστασης. Η έκδοση κλείνει με βασικές πλευρές από την πρωτοπόρα δράση του κόμματος των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, που μπορεί όχι μόνο να εμπνεύσει τους νέους κομμουνιστές, αλλά και όλους τους νέους που σήμερα αγωνίζονται. Να αποτελέσει παράδειγμα, πηγή διδαγμάτων για τη σημερινή μας πάλη κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των κρίσεων και των πολέμων.

ΤΡΙΚΑΛΑ  31/10/2017                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης