"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ: Σπείραμε τον σπόρο της ρεαλιστικής ανυπακοής.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 3% που κέρδισε το ΜέΡΑ25 σε αυτές τις Ευρωεκλογές έδωσε ξανά στον κόσμο την ελπίδα ότι ένας άλλος δρόμος είναι όχι απλά ιστορικά επιβεβλημένος αλλά και πολιτικά εφικτός.

Αγωνιστήκαμε από το μηδέν για να κερδίσουμε την εμπι-στοσύνη των πολιτών. Δουλέψαμε σκληρά σε όλη την Ευρώπη, περισσότερα από τρία χρόνια για να απαντήσουμε με τρόπο συνεκτικό, κοστολογημένο και ρεαλιστικό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσουμε το Πρόγραμμα μας, τη στιγμή που βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από τα συστημικά ΜΜΕ και από τις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε γιατί πίστεψε στο πρόγραμμα και το όραμα μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γιατί είμαστε το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα που δημιουργείται. Γιατί αποτελούμε μοντέλο του ευρωπαϊκού διεθνισμού, όπου συναντώνται αντι-συστημικοί αριστεροί, πράσινοι, φιλελεύθεροι κλπ. στη βάση ενός, εμπεριστατωμένου, συνεκτικού και κοινού προγράμματος.

Γιατί απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και την υποταγή στα συμφέροντα των τραπεζών εμείς απαντάμε με τον οικονομικό ορθολογισμό.

Γιατί προτείνουμε λύσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες που θα ξαναδώσουν ζωή και όραμα στην κοινωνία. Γιατί απέναντι στον ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, εμείς απαντήσαμε με προτάσεις για τον εκδημο-κρατισμό της Ευρώπης, με τη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα αποφάσεων.

Γιατί απέναντι σε αυτούς που επιχείρησαν να πολώσουν το κλίμα με ρητορική καφενείου,ψεύτικα διλήμματα και προεκλογική παροχολογία εμείς απαντήσαμε με επιχειρήματα στο πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και αναδείξαμε το όραμα μας για μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη.


Γιατί για το ΜέΡΑ25, η ανυπακοή πρέπει να συνδυάζεται με την κατάθεση υπεύθυνων και άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων για τα κρίσιμα θέματα που αναζητούν λύσεις. Λύσεις που θα ανατρέπουν την αυτοκτονική πολιτική της χρεοδουλοπαροικίας που μας επιβάλλεται.

Λύσεις όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα (αντί για ιδιωτικοποιήσεις), η Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων  (αντί για το ξεπούλημα σε funds), η αναγκαία Αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους, η άρνηση στα αρπακτικά υπερπλεονάσματα και την υπερφορολόγηση, το δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών, η Πράσινη Μετάβαση, η Ριζική διαφάνεια στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, η άμεση καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη από τα ετήσια κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.ο.κ

Γιατί η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων στην Ευρώπη μας δείχνει ότι καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να πετύχει την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας. Γιατί μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας μπορεί να δώσει ανάσα στη χώρα μας και ελπίδα στην Ευρώπη. Γιατί μόνο ένα τέτοιο διεθνικό αντισυστημικό ευρωπαϊκό κίνημα μπορεί να παλέψει ταυτόχρονα τις δύο όψεις του αυταρχισμού που θριαμβεύει σήμερα: της τρόικας και της ξενοφοβικής ακροδεξιάς.


Σήμερα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν να απαντήσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Τους ζητάμε να αγωνιστούμε μαζί στη βάση ενός κοινού ρεαλιστικού και πλήρως κοστολογημένου Προγράμματος που θα βγάζει τη χώρα μας από τη Χρεοδουλοπαροικία που της έχουν επιβάλλει.

Στις εθνικές εκλογές δε ζητάμε απλή ψήφο, προσκαλούμε τους πολίτες σε διαρκή ανένδοτο αγώνα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή την προοπτική που ανέδειξαν οι πολίτες σε πραγματικότητα. 

Είναι η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, αφήνοντας πίσω προδομένες ελπίδες και χαμένες προσδοκίες. Όσοι νέοι και νέες βιώνουν το πιο σκληρό οικονομικό αποκλεισμό. Όσοι χτες επέλεξαν τη στάση της αποχής και άφησαν άλλους να γράφουν ιστορία. Όλοι μαζί να επαναπατρίσουμε την ελπίδα!

Στις 26 του Μάη σπείραμε το σπόρο της Ρεαλιστικής Ανυπακοής και της Ανατροπής! Γιατί αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για την προοδευτική μας ατζέντα. Τώρα ξεκινά η αρχή της εκστρατείας μας για τις εθνικές εκλογές.

TA NEA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης