"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σαφές μήνυμα Κουβέλη: Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαφές μήνυμα σε σχέση με την προεδρολογία έστειλε ο Φώτης Κουβέλης κατά συνέντευξή του από τη ΔΕΘ. «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ολική επαναφορά του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ΔΗΜΑΡ» υπογράμμισε. «Δεν υπάρχει και δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή», σημείωσε. Παρακάλεσε επίσης ακόμη και τους συντρόφους του στη ΔΗΜΑΡ να μη κάνουν αναφορά στο πρόσωπό του και να απέχουν της προεδρολογίας. «Δεν πρέπει να μπουμε στο παίγνιο της προεδρολογίας» τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες ξεκινούν θεσμικά στα τέλη Ιανουαρίου με βάση το Σύνταγμα και τόνισε πως «μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο».

Αποχώρηση Λυκούδη και Μεταρρυθμιστικής Τάσης

«Οταν ένα κόμμα αντιμετωπίζει προβλήματα δεν έχει άλλη λύση παρά να προσφύγει στη συλλογικότητα. Αν δεν υπήρχε συνέδριο θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε», τόνισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι είχε επανειλημμένως προτρέψει τους συντρόφους της Μεταρρυθμιστικής Τάσης να λάβουν μέρος στο συνέδριο. Ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές που να δικαιολογούν την αποχώρηση, σημειώνοντας: Σας καλώ να αποτιμήσετε αν είχε δίκαιο ή άδικο η πλειοψηφία του κόμματος όταν αποφάσισε να μην συμμετάσχει στους «58» και στην Ελιά.«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι αφορίζουν το Συνέδριο, αν έχουν άλλη διαδικασία ας την υποδείξουν» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας το Συνέδριο σταθμό επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με τη βουλευτική έδρα που αποφάσισε να κρατήσει ο Σπύρος Λυκούδης, επεσήμανε πως “το μέτρο των ενεργειών του καθενός κρίνεται από τις αξίες που έχει και εφαρμόζει ο οποιοσδήποτε”.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «όλες οι εξουσίες είναι στα χέρια των συνέδρων του Γ΄ Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ και εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν και για την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, και για τη νέα ΚΕ αλλά και για την ηγεσία του συνολικά».

Συγκρότηση προοδευτικής πλειοψηφίας

Λαμβάνουμε τα μηνύματα από τη σοβαρή ήττα, θα συζητήσουμε στο συνέδριο τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν, είπε ο κ. Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι  η ΔΗΜΑΡ από θέση αυτονομίας θα προωθήσει τη στρατηγική της με δημοκρατικό τρόπο.Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη τη συγκρότηση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας που θα κυβερνήσει τη χώρα με προϋπόθεση τις προγραμματικές συγκλίσεις. Σημείωσε ότι προφανέστατα δεν χωρά η ΝΔ και πρόσθεσε ότι όταν μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση και με την ριζοσπαστική αριστερά.

 http://www.badiera.gr/?p=20670#sthash.RT4XyjRM.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης