"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία: 14 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες – Μεγάλες καταστροφές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νύχτα αγωνίας στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Οι εικόνες είναι δραματικές, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο και τους μετασεισμούς.

Περισσότερα από δέκα κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ, σύμφωνα με αναφορές από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται τοπικούς αξιωματούχος, υπάρχουν 14 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό  6,8  Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ, δήλωσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη και τουλάχιστον 225 τραυματίστηκαν. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φτάσουν σε έξι ανθρώπους, που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται αξιωματούχους, οι τραυματίες είναι «δεκάδες».

Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό, αφού το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στη Συρία, το Ισραήλ και το Ιράκ.  Από την πλευρά του το Σεισμολογικό Κέντρο του Καντιλί  κατέγραψε τον σεισμό στους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Οι πληροφορίες αυτές φέρονται να προέρχονται από τον  υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης