"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σε Αμερικάνικη βάση μετατρέπεται η 110 Πτέρυγα Μάχης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε χθες πολυμελές τεχνικό κλιμάκιο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξετάζοντας υποδομές προκειμένου να η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για την αξιοποίηση περισσότερων υποδομών από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Όπως είναι γνωστό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας έχει «προκριθεί» από τους αξιωματικούς των ΗΠΑ με αφορμή και τον ευρύτερο σχεδιασμό τους στα Βαλκάνια αλλά και τη Μέση Ανατολή και η νέα επίσκεψη του κλιμακίου επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό των ΗΠΑ, όπως αποδείχθηκε άλλωστε τον περασμένο Μάιο όταν στην 110 ΠΜ της Λάρισας για πρώτη φορά βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Επίσκεψη κατά την οποία ο ΥΕΘΑ Παν. Καμμένος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην 110 ΠΜ «αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο λειτουργίας ενός σταθερού άξονα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Υπενθυμίζεται πως η στρατιωτική βάση της Λάρισας διαθέτει υποδομές για τη φιλοξενία αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένη και η νέα επίσκεψη του αμερικανικού κλιμακίου. Με ειλημμένη την  απόφαση, η 110 ΠΜ να αξιοποιηθεί εξίσου με τη βάση της Σούδας, το τεχνικό κλιμάκιο είναι αυτό που θα υποβάλλει έκθεση προκειμένου οι ΗΠΑ να αποφασίζουν αν θα επιλέξουν το αεροδρόμιο της Λάρισας για τη φιλοξενία Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ (Ελευθερία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης