"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σε θέσεις μάχης στην Ν.Δ. Τρικάλων – Ποιοι στηρίζουν ποιόν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θέσεις μάχης παίρνουν πλέον τα στελέχη της Ν.Δ. στα Τρίκαλα ενόψει των εκλογών για το νέο πρόεδρο του κόμματος.

ND

Παρότι είναι αρκετά νωρίς και αρκετοί είναι επιφυλακτική να πάρουν ανοιχτά θέση, δεν έλειψαν και τέτοιες τοποθετήσεις όπως αυτή του Θανάση Λιούτα που κάνει πλέον ανοιχτά αγώνα υπερ του Απ. Τζιτζικώστα.

Με δήλωσή του στον «Ε.Π.», ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης σκιαγραφεί ως νέο αρχηγό της Ν.Δ. τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ουδέτερη στάση κρατάει προς το παρόν ο Μιχάλης Ταμήλος.

Πληροφορίες θέλουν τον μοναδικό βουλευτή στο νομό Κώστα Σκρέκα να τάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και του προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Μουζακιάρη, από τους οποίους επίσης ζητήθηκε δήλωση, αλλά… τήρησαν σιγή ιχθύος.

Ο Ηλίας Βλαχογιάννης

«Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, εισέρχεται σε μια πολλή κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Μέσα απο απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, καλείται η ευρεία βάση της, να εκλέξει νέα ηγεσία της παράταξης. Οι πρόσφατες ήττες από τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ, γέμισαν με θλίψη τους οπαδούς μας και απογοήτευση τη μεγάλη …σιωπηλή πλειοψηφία του λαού μας… Που είτε δια της αποχής, είτε δια της τιμωρητικης ψήφου,  και ….ξαναεξέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και τώρα που έρχονται τα…δύσκολα, εμφανίζονται παντού…..κοψοχέρηδες….
Πολύ γρήγορα ,ο κλήρος θα πέσει στη ΝΕΑ Δημοκρατία. Θα κληθεί και πάλι να βγάλει  τη χώρα απ τα δύσκολα. Γι αυτό και πρέπει να τελειώσουμε σύντομα με τις εσωκομματικές μας διαδικασίες ,να εκλέξουμε τον νέο μας ηγέτη, τον οποίο και να στηρίξουμε ΌΛΟΙ, χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς πικρίες…..Η νέος ηγέτης θα πρεπει να ενώνει, να συνθέτει, να εμπνέει… Να είναι μακρόθυμος, έμπειρος και έτοιμος για τα….βαθειά…. Γιατί ούτε η ΝΕΑ Δημοκρατία, ούτε ο τόπος, ούτε αυτός ΘΑ ΕΧΟΥΝ δεύτερη ευκαιρία, ούτε περίοδο χάριτος…Θα πρεπει να επαναφέρει τη φυσιογνωμία και την ιδεολογία της παράταξης μας στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και να επανασυνδέσει τις σχέσεις της με τα σταθερά διαχρονικά στηρίγματά μας…Αγρότες, μικρομεσαίους, συνταξιούχους, μισθωτούς, ένστολους κ.λ.π. Να ζητήσει συγνώμη απ τους πολίτες για τα λάθη και τις παραλείψεις μας και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη τους… Και βέβαια επειδή το πολίτευμα μας ,είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία, να δίνει τις μάχες στο ναό της Δημοκρατίας, το Εθνικό κοινοβούλιο….Για να ξαναγίνουμε και πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά, που θα την ξαναεμπιστευθούν οι Έλληνες. Για να καταστήσουμε και παλι αξιόπιστη την Πατρίδα μας….Που θα την εμπιστεύονται οι φίλοι και οι εταίροι μας…. Που θα τη σέβονται και θα την φοβούνται οι αντίπαλοί μας…Μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ΝΑΤΟ, μέσα στους διεθνείς Οργανισμούς…. Σεβαστή, αξιόπιστη, ισότιμη…».
Με Τζιτζικώστα ο Λιούτας

Ανοιχτά στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, τάχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας, ο οποίος μάλιστα είχε και συνάντηση μαζί του.

«Ως απλό μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και στο βαθμό που με αναλογεί, από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή, πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως μέσα στην κοινωνία και λιγότερο μέσα στο Κοινοβούλιο. Γι αυτό πρέπει να κερδίσουμε την μάχη πρώτα μέσα στην κοινωνία, με μπροστάρη τον νέο πρόεδρο, και να δουλέψουμε όλοι μαζί στη μεγάλη παράταξη για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της ( κοινωνίας). Με λόγο καθαρό και αξιόπιστο».

Ουδέτερος… ο Ταμήλος

«Η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι ουσιαστικά αφορμή και ευκαιρία αναζήτησης νέας στρατηγικής για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Ζητούμε από τους υποψήφιους Προέδρους να αναπτύξουν το όραμά τους και την στρατηγική τους για την Νέα Ελλάδα μετά τα μνημόνια.
Πώς  και πότε η ανάπτυξη θα  επιστρέψει, για να επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας. Με ποιά οργάνωση στο κόμμα θα αποκτήσουμε πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών που απογοητευμένοι και απελπισμένοι έχουν απομακρυνθεί, ελπίζω όχι οριστικά, από την Νέα Δημοκρατία.

Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των υποψηφίων και στην συνέχεια όλοι θα αποθέσουμε τις προσδοκίες μας σε αυτόν που θα μας αγγίξει και θα μας μεταδώσει ελπίδα και αισιοδοξία».

Χρήστος Κοντός

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης