"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Σε κυκλοφορία στις 13 Νοεμβρίου το 5ευρω συλλεκτικό νόμισμα με τον Βασίλη Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη Άνοιξη μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας ότι θα εκδώσει συλλεκτικό νόμισμα κοινού μετάλλου ονομαστικής αξίας 5 ευρώ αφιερωμένο στην επέτειο «100 χρόνια από τη γέννηση του Β. Τσιτσάνη», σε συσκευασία blister (7.500 τεμάχια).

Το συλλεκτικό νόμισμα θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το προμηθευτούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι ονομαστικής αξίας 5 ευρώ με διάμετρο 30,50 χιλ. Το βάρος του αγγίζει τα 18,8 γρ. και η μορφή του είναι στεφάνης κατασκευασμένη από κράμα χαλκού, ψευδαργύρου, νικελίου.

Η συσκευασία είναι δίπτυχη σε θήκη. Το συλλεκτικό νόμισμα έχει τυπωθεί σε 7.500 τεμάχια και διατίθεται στην τιμή των 8 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και δεν θα χρησιμοποιείται για οικονομικές συναλλαγές. Καλλιτέχνης νομίσματος υπήρξε ο Γ. Σταματόπουλος και της συλλεκτικής συσκευασίας ο Α. Μιχελιουδάκης.

tsitsanis nomisma2Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται να τιμήσει έναν άνθρωπο που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από το περιθώριο, ανανεώνοντας τη μορφή και την ερμηνεία του, και ανέδειξε το μπουζούκι, που μέχρι τότε ήταν απαγορευμένο, σε πρωταγωνιστή της λαϊκής ορχήστρας, συνδυάζοντάς το με δυτικά όργανα όπως το ακορντεόν. Γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει με τα τραγούδια του, που εκφράζουν αυθεντικά τους καημούς και τις ελπίδες του λαού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης