"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σε συνέντευξη τύπου για την ΑΕΛ προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χειμαρρώδης υπήρξε για μία ακόμη φορά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στα γραφεία της ομάδας στο κέντρο της Λάρισας. Από τη συνέντευξη έγινε σαφές σε όλους τους τόνους πως δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησής του. Τουναντίον, επιχείρησε μία “ρελάνς” ανακοινώνοντας για διάδοχο του Αντωνίου στον πάγκο, την παλιά μεγάλη δόξα του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζιανλούκα Φέστα.

Για το “καυτό” ζήτημα του γηπεδικού, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχει πληρώσει 1,35 εκ. ευρώ για το γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνη για το αδιέξοδο στον ιδιοκτήτη του AEL FC ARENA Κώστα Πηλαδάκη. Επικαλέστηκε διαρκείς συζητήσεις με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη νέας πρότασης προς τον κ. Πηλαδάκη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μη χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Λάρισας, καθώς το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για αγώνες Α’ Εθνικής. Η νέα πρόταση του κ. Κούγια έχει ως εξής: 7.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, 20% επί των εισπράξεων, κάλυψη του 50% του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ήτοι 30.000 ευρώ, ανάληψη του 50% του κόστους συντήρησης του γηπέδου που αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ, χρήση μόνο στους αγώνες και παραχώρηση ενός χώρου για τη φύλαξη του λεωφορείου της ομάδας.

Άφησε σαφείς αιχμές για τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, τονίζοντας πως τρία χρόνια “δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στο γήπεδο”, αλλά και ότι “τοποθέτησαν τα νέα καθίσματα που πλήρωσε η ΑΕΛ σε εξέδρες που δεν είναι κατάλληλες” λόγω του γνωστού προβλήματος στατικότητας. Ξεκαθάρισε επίσης πως εάν η ομάδα γυρίσει στο ARENA, δε θα λειτουργήσει θύρα οργανωμένων φιλάθλων. Η πρότασή του ισχύει μέχρι την Πέμπτη οπότε και πρέπει να δηλωθεί έδρα, διαφορετικά θα χρειαστεί να οριστεί άλλος χώρος από τη διοργανώτρια αρχή.

Αίσθηση προκάλεσε και τα όσα είπε ο κ. Κούγιας για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, για τον οποίο υποστήριξε πως “έχει βάλει υποθήκη το ARENA για τα χρέη του”, τα οποία όπως συμπλήρωσε – επικαλούμενος πληροφορίες – ανέρχονται σε 129 εκ. ευρώ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μάλιστα, πρόσθεσε πως “αν γυρίσεις τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Πλεξίδα ανάποδα δε θα πέσει ούτε πενηνταράκι”, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν τους δύο πρώην προέδρους της ΑΕΛ να “συμμαχούν” για να ξαναπάρουν την ομάδα.

Για το αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα, ο κ. Κούγιας μίλησε για “δύσκολο πρόγραμμα” κι εκτίμησε πως αφού η ομάδα έχει πολύ καλές μονάδες παικτών, με την έλευση του νέου προπονητή θα ανακάμψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης