"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σκέπασαν τον Στρατηγό Σαράφη με το φωτοβολταϊκό δέντρο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟY : Στις 30/10/2015 σε τρικαλινή ημερήσια εφημερίδα δημοσιεύτηκε επιστολή του Αποστόλη Πίτσαβου από την Καρδίτσα με τον τίτλο «ΑΒΛΕΨΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ» και η οποία έχει ως εξής: «Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στα Τρίκαλα. Περπατώντας στη πόλη σταμάτησα και στο κέντρο για να παρατηρήσω όχι μόνο το πολυδιαφημιζόμενο λεωφορείο χωρίς οδηγό, αλλά και την εγκατάσταση στην κεντρική πλατεία που μοιάζει με δένδρο «στολισμένο» με πλάκες φωτοβολταϊκών.

          Δεν μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω περισσότερα αλλά διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι η συγκεκριμένη κατασκευή (έργο τέχνης ή όχι δεν ξέρω) εμποδίζει τελείως να δεις τον ανδριάντα του τιμημένου στρατηγού ΣΑΡΑΦΗ από την ωραία γέφυρα και από τη γύρω της περιοχή, όπως καταδείχνει και η συνημμένη φωτογραφία.

           Διαρωτήθηκα αβίαστα, αν είναι τυχαίο ή και αυτό σημείο των καιρών, όμως με βεβαιότητα και αγανάκτηση ισχυρίζομαι ότι είναι τουλάχιστον άστοχη η επιλογή της θέσης για την συγκεκριμένη κατασκευή και δεν περιποιεί τιμή στην πόλη των Τρικάλων που πρέπει και αυτή να ‘ναι περήφανη για τον θρυλικό αρχηγό του ΕΛΑΣ και άξιο τέκνο της».

Μπράβο στην εύστοχη ματιά του Καρδιτσιώτη επισκέπτη και παρατηρητή, που διέφυγε από μας τους Τρικαλινούς. Φαίνεται εμείς οι Τρικαλινοί απ’ τους αλλεπάλληλους κιτς «στολισμούς» του κέντρου της πόλης μας («σημεία των καιρών», κατά τον επιστολογράφο) απ’ όλους τους δημάρχους του τρέχοντος αιώνος (βεβαίως και του σημερινού) έχουμε αποκτήσει έναν επικίνδυνο εθισμό, που πρέπει να τον αποβάλλουμε τάχιστα, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες και σκεπτόμενα όντα με ιστορία, κρίση και αισθητική.

           Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ζητάμε από τη Δημοτική αρχή ν’ απομακρύνει απ’ τη συγκεκριμένη θέση το «δέντρο με τις πλάκες φωτοβολταϊκών», που εντελώς άκομψα (και μάλλον με περισσή σκοπιμότητα!) εμποδίζει τη θέα προς τον ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στο κέντρο της κεντρικής πλατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης