"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Σκληρή κόντρα για τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί να συνδέσει συγκεκριμένο μέσο μαζικής ενημέρωσης με την κυβέρνηση με αφορμή δημοσίευμα για τα δάνεια της εταιρείας «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.», της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που αναγκάστηκε μετά τη γενική κατακραυγή και την πρόσφατη εξεταστική στη Βουλή, να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων της εταιρείας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.”, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος και εξέδιδε την εφημερίδα “Κήρυκας Χανίων”, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με τον τίτλο «Λαγός την φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του».

«Έχοντας δικαιώσει τον τίτλο “στρατηγικός κακοπληρωτής” καλό θα είναι να μην προκαλεί και να πληρώσει τα χρέη του. Άλλωστε η ρύθμιση που του έχει γίνει (για χρέη 718.132 ευρώ θα πληρώνει 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να κάνει νέα ρύθμιση!…) προκαλεί το κοινό αίσθημα» καταλήγει το σχόλιο του Μαξίμου.

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήριζε σε ανακοίνωσή της «επίσημο εργολάβο εκτόξευσης λάσπης της κυβέρνησης» τον Κώστα Βαξεβάνη εξαιτίας δημοσιεύματος της εφημερίδας «Documento».

«Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου», σημείωνε η Πειραιώς.

Και πρόσθετε: «Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Υποστηρίζοντας ότι τα τραπεζικά δάνεια της ςταιρίας είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζε: «Ό,τι και αν κάνει,όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει. Η αλήθεια πάντα κερδίζει».

Η Ν.Δ. και με ενημερωτικό της σημείωμα χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ψευδές και χυδαίο.

«Επιστρατεύει τέτοια χυδαιότητα, που ούτε καν η δημόσια τηλεόραση δέχθηκε να διαφημίσει, καθώς η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ και άλλων τηλεοπτικών σταθμών δικαίως εκτίμησαν ότι προσβάλλει χωρίς στοιχεία την προσωπικότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές ότι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Παππά, ο “αντικειμενικός” κ. Βαξεβάνης που μάχεται δήθεν για την ελεύθερη δημοσιογραφία και “αποκαλύπτει” ανύπαρκτα σκάνδαλα, ουδέποτε ασχολήθηκε με τα έργα των κατά καιρούς επιχειρηματιών – συνεργατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές», προσθέτει η Πειραιώς.

Ακολούθησε η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ο δημοσιογράφος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα (Πήρε ή όχι δάνεια από δύο τράπεζες με όρους που χαρακτηρίζονται ως “ασυνήθιστοι για τα τραπεζικά δεδομένα” από τη Τράπεζα της Ελλάδος; Για το ένα από αυτά τα δάνεια, ισχύει ή όχι ότι δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ επί έντεκα χρόνια χωρίς η Τράπεζα να το καταγγείλει; Για τμήμα των δανείων υπάρχει ή όχι έλλειψη εξασφαλίσεων; κ.ά).

Και συνεχίζει: «Ποιος Έλληνας πολίτης έχει αυτούς τους όρους δανειοδότησης; Είναι ντροπή η οικογένεια Μητσοτάκη, μια από τις πιο πλούσιες της Ελλάδας, να γίνεται αυτό που ο Στουρνάρας είπε στη Βουλή “στρατηγικός κακοπληρωτής”. Να μην πληρώνει δηλαδή ενώ έχει για να εξασφαλίζει ρυθμίσεις»

«Φαίνεται πως ο κύριος Μητσοτάκης έχει περάσει από τις οικοσκευές και τις καφετιέρες Siemens σε ανώτερο επίπεδο. Αυτό των δανείων», γράφει ο Κ. Βαξεβάνης και χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη «γνωστό ως γιο του μπαμπά του, ως αχώριστο του κατηγορούμενου για παιδοφιλία Νίκου Γεωργιάδη και φυσικά ως φίλο του Χριστοφοράκου και του Παπασταύρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης