"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Σκοτώνουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Εσύ συμφωνείς;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκιάτα στο Ράδιο Σταγών Καλαμπάκας 87.6 FM παραινεβει η Γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων κ. Ζαχαρούλα – Γιαβρούτα Λούδα για το ζήτημα που προέκυψε με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στις απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στον χώρο των Μετεώρων, και το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στην σύντομη παρέμβασή της είπε τα εξής:
Παρακαλώ όλους όσους έχουν θέση – είτε αυτοί είναι πολίτες – φορείς – Τοπικούς Βουλευτές οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι – είτε είναι δήμαρχοι – είτε είναι στελέχη της περιφέρειας να βγουν μπροστά και να τοποθετηθούν. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα έκτρωμα. Θέλω να αναφερθώ και σε κάτι επιπλέον. Πρόκειται για μεγάλο θέμα, για να μην πω ό,τι είναι ταφόπλακα για τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θέλει η περιφέρεια Θεσσαλίας να πουλήσει στο εξωτερικό ως πακέτο εδώ. Έχω μπροστά μου τον 2351, και δεν κάνω τίποτα άλλο από εχθές που βγήκε, παρά να το διαβάζω, τον έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αναφέρει πουθενά ο 2351 ό,τι απαγορεύει την αναρρίχηση για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που να μπορεί να στηριχθεί πάνω σε αυτό, το λέω φιλικά σε ανθρώπους που τους έχουμε ψηφίσει και θα πάνε να γνωμοδοτήσουν, πως στον 2351 δεν αναφέρεται πουθενά ό,τι απαγορεύεται η αναρρίχηση. Θα πάνε να γνωμοδοτήσουν για κάτι το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά και δεν στέκει νομικά κάπου.

Η συζήτηση της παρέμβασης της κ. Ζαχαρούλας Γιαβρούτα – Λούδα θα συνεχιστεί την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 το πρωί στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή, θέτοντας όλα τα ζητήματα που εγείρει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στις απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στον χώρο των Μετεώρων στηριζόμενο στο Νόμο 2351/1995 (ΦΕΚ 225/Α/1-11-1995) Αναγνώριση της περιοχής Μετεώρων ως Ιερού Χώρου και άλλες διατάξεις.

Ακούστε τη συνέντευξη:

*Η Ζαχαρούλα Γιαβρούτα Λούδα είναι γραμματέας της Τ.Ο Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης