"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σπαρταθλητής για 4η φορά ο Γιάννης Παπακώστας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Γιάννης Παπακώστας, ο Τρικαλινός δρομέας  κατάφερε να νικήσει κάθε σωματικό και ψυχικό πόνο ,να υπερβεί εαυτόν και να τερματίσει για 4η φορά στον αγώνα υπεραπόστασης Σπάρταθλον και να αντικρίσει το άγαλμα του Λεωνίδα στην πόλη της Σπάρτης! Φέτος ο Γιάννης ήταν ο τελευταίος αθλητής που τερμάτισε το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2017 εντός χρόνου και κατάφερε να φτάσει κατάκοπος λίγο πριν το τέλος του 36ωρου (τελικός χρόνος 35:56:03) , σε έναν πραγματικά πολύ συγκινητικό τερματισμό!

Εκεί τον περίμενε η «ανταμοιβή του», ένα στεφάνι ελιάς και ένα κύπελλο με νερό από τον ποταμό Ευρώτα .

Ο αγώνας συνολικής απόστασης 246 χιλιομέτρων λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τέλος του Σεπτέμβρη και είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υποβάθρου. Το Σπάρταθλον αναβιώνει το κατόρθωμα ενός Αθηναίου ημεροδρόμου, του Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι στρατηγοί έστειλαν στην Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια της προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις των Αθηναίων απέναντι στην επερχόμενη ασιατική πλημμυρίδα στον Μαραθώνα.

Η υπερπροσπάθεια του Γιάννη και των άλλων αθλητών ξεκίνησε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Παρασκευή το πρωί . Στην συνέχεια περνώντας διαδοχικά από τις ιστορικές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας, την Ελευσίνα και τα Μέγαρα, και διανύοντας απόσταση 81 χιλιομέτρων οι δρομείς έφτασαν στον 1ο σταθμό ελέγχου στην Κόρινθο μέσα στο χρονικό όριο των 9,5 ωρών . Στη συνέχεια περνώντας από την αρχαία Κόρινθο και Νεμέα φτάσανε στο κρίσιμο σημείο , στα Λύρκεια, που βρίσκεται στο 148ο χιλιόμετρο . Από εκεί ξεκινά η ανάβαση  και οι δρομείς τρέχοντας όλη τη νύχτα ανέβηκαν  στη κορφή του περάσματος του Σάγκα στην πλευρά του Αρτεμισίου (1.100 μ.). Η κάθοδος προς το οροπέδιο της Τρίπολης είναι πλέον μπροστά τους και ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι νωρίς το επόμενο πρωινό στη Νεστάνη στο 172ο χιλιόμετρο. Επόμενος σταθμός η Τεγέα στο 195ο χιλιόμετρο και από εκεί οι δρομείς  ξαναπαίρνουν την τελική ανοδική πορεία του αγώνα ανεβαίνοντας από τα 640 στα 975 μ. Ξεπερνώντας αυτό το δύσκολο κομμάτι της διαδρομής τα τελευταία 28 χιλιόμετρα για τη Σπάρτη είναι σχεδόν όλα σε κατηφορικούς λόφους μέσα στην πεδιάδα του Ευρώτα . Πλέον η πόλη της Σπάρτης και το σημείο τερματισμού μετά από μια τρομερά επίπονη υπερπροσπάθεια είναι μπροστά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης