"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Στήριξη και προτάσεις ανάπτυξης από Γ. Κυρίτση στους Δήμους των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και συνεργασίας με τους Δήμους του νομού Τρικάλων μετά από την χθεσινή του συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων είχε συναντήσεις και με τους Δημάρχους Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης. Συνοδευόμενος από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Κώστα Παππά, κατέγραψε και συζήτησε με τους δημάρχους τα προβλήματα των δήμων τους.

 

Δήμος Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας ενημερώθηκε για τα ζητήματα του Δήμου και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση του τουρισμού και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ειδικότερα, ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε την προσπάθεια που πρέπει να γίνει, τόσο από την τοπική κοινωνία (Δημοτική Αρχή και Τουριστικούς Επιχειρηματίες), όσο και από την πολιτεία για την αύξηση των διανυκτερεύσεων στην Καλαμπάκα που αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς προορισμούς της χώρας μας. Τόνισε επίσης ότι η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας έχει προορισμούς που δεν περιορίζονται στα Μετέωρα και που θα μπορούσαν να αναδειχθούν ώστε να έχουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, ο κ. Κυρίτσης συζήτησε με τον κ. Σινάνη το θέμα της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αναγνωρίζοντας την σημασία αυτού του θέματος το ανέδειξε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του παρουσίας από την πρώτη στιγμή». Θεωρεί ότι η ηλεκτροκίνηση μετά και από τις συνεχείς πιέσεις που άσκησε είναι σήμερα ένα ώριμο αναπτυξιακό έργο και πρέπει η Περιφέρεια να το εντάξει στον προγραμματισμό της για την άμεση χρηματοδότησή του το δυνατόν ταχύτερα.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. επεσήμανε επίσης ότι παρά τις πάμπολλες παρεμβάσεις που έχει κάνει για το θέμα των ιατρών και στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας το υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει στην κάλυψη των οργανικών κενών με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων αφού χρειάζεται να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο Τρικάλων για τα περισσότερα περιστατικά. Ο κ. Κυρίτσης και ο κ. Σινάνης συμφώνησαν να ανανεώσουν την συνεργασία τους στην Αθήνα, προκειμένου να προωθήσουν τα προβλήματα του Δήμου.

 

 

Δήμος Φαρκαδόνας

Στην συνάντηση που είχε ο κ. Κυρίτσης με τον κ. Μεριβάκη, Δήμαρχο Φαρκαδόνας, συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησε να ενημερωθεί για το πρόβλημα ύδρευσης στον Κλοκοτό και στους Γεωργανάδες, δηλώνοντας ευχαριστημένος που το έργο προχωράει και που ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που άσκησε είχε αίσιο αποτέλεσμα. Τόνισε δε ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα καθώς οι κάτοικοι των χωριών αυτών έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί πολύ.

Επειδή ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός δήμος, ο κ. Κυρίτσης πρότεινε την επανεξέταση της δημιουργίας του κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή της Φαρκαδόνας ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με όλα τα οφέλη που αυτή μπορεί να φέρει. Άλλωστε, η Δημοκρατική Αριστερά έχει πολλάκις επισημάνει την ανάγκη προώθησης αυτού του τομέα ώστε η χώρα μας να μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, εκτός από την σταδιακή αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, είναι αναγκαία και η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, προτείνοντας την κατασκευή λιμνοδεξαμενών οι οποίες θα αποθηκεύουν μέρος του μεγάλου όγκου υδάτων του Πηνειού που τους χειμερινούς μήνες μένει αναξιοποίητο. Τέλος, για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής ο κ. Κυρίτσης πρότεινε:

– την δημιουργία Γεωργικού Λυκείου στα Τρίκαλα που θα εξασφαλίσει την αναγκαία εξειδίκευση των παραγωγών και θα τονώσει την επιχειρηματικότητά τους,

– την δημιουργία συσκευαστηρίου οπωροκηπευτικών προϊόντων στο Δήμο Φαρκαδόνας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των 1.600 μονάδων εστίασης Τρικαλινών επιχειρηματιών στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και συγχρόνως θα δώσει σοβαρό κίνητρο σε νέους επιχειρηματίες να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, έχοντας εξασφαλισμένη την διάθεση των προϊόντων τους.

 

 

Δήμος Πύλης

Ο κ. Κυρίτσης στην συνάντησή του με τον δήμαρχο Πύλης, κ. Μαράβα, και τους αντιδημάρχους είχαν μια εκτενή συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου Πύλης. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο κ. Κυρίτσης διαπίστωσε ότι αποτελεί αναπτυξιακή προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής η άμεση ενεργειακή αξιοποίηση του φράγματος Μεσοχώρας που ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε αναδείξει από τις πρώτες ημέρες της κοινοβουλευτικής του παρουσίας. Συμφωνήθηκε να συντονίσουν τις ενέργειές τους με κοινή παράσταση στο ΥΠΕΚΑ ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να πραγματοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις που έλαβε ο βουλευτής για την υλοποίηση του έργου. Ένα έργο που εκτός από την σημαντική τοπική ανάπτυξη που θα φέρει έχει και εθνικό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά του κ. Κυρίτση στην σημασία δημιουργίας του φράγματος Πύλης, που εκτός από τον ενεργειακό του χαρακτήρα, θα βοηθήσει σημαντικά τις αρδευτικές και υδρευτικές ανάγκες μεγάλου μέρους του Νομού Τρικάλων. Την στιγμή, μάλιστα, που είναι ώριμο από άποψη μελετών, πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχη αναπτυξιακή πρόταση της Περιφέρειας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Μια άλλη σημαντική αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Πύλης που επισημάνθηκε από τον κ. Κυρίτση, είναι η ανάπλαση της κοίτης του Πορταϊκού Ποταμού, με τον Δήμαρχο Πύλης να δεσμεύεται για την σύνταξη της σχετικής μελέτης. Τέλος, μετά από αναλυτική παρουσίαση που έγινε από την μεριά του Δήμου για τον αρχαιολογικό χώρο των Γόμφων, ο κ. Κυρίτσης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Κοινοβούλιο και να πιέσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να αναδείξουν αυτά τα ευρήματα που είναι εξίσου σημαντικά με εκείνα που τελευταία ανασκάφηκαν στο χώρο της Αμφίπολης.

 

  • Πάντως, όλοι οι δήμαρχοι επεσήμαναν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις καθώς όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της στελέχωσης συγκεκριμένων θέσεων αλλά καλούνται κάθε τόσο να μπαίνουν σε διαδικασίες χωρίς ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα. Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι κατανοεί απολύτως το παράλογο της υπόθεσης και ότι πρόκειται να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στην Βουλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης