"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Σταϊκούρας : «Η ανεργία θα αυξηθεί, το χρέος θα αυξηθεί, το εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί»

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Δυστυχώς η ανεργία θα αυξηθεί, η οικονομία θα βρεθεί σε βαθιά ύφεση, το χρέος θα αυξηθεί, το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, περιγράφοντας τη βαθιά οικονομική κρίση που έπεται της πανδημίας.

Ή με άλλα λόγια, από την ύφεση της τάξης του 4% μέχρι τον απόλυτο Αρμαγεδώνα, μία κυβέρνηση δρόμος!

Να φορτωθεί το μάρμαρο της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, φαίνεται πως είναι η πρόθεση της κυβέρνησης σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπουργών και τα έως τώρα δεδομένα.

O υπουργός οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας επέλεξε να μιλήσει γενικά και αόριστα για ενίσχυση της απασχόλησης (μέσω και του προγράμματος SURE), το οποίο ουσιαστικά θα εξασφαλίσει φτηνά εργατικά χέρια στις επιχειρήσεις.

Ακόμη, μίλησε για την καταβολή της «επιστρεπτέας προκαταβολής», χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της θα καταλήξει σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς για τη χορήγηση της έχουν τεθεί αυστηρά κριτήρια για μικρές επιχειρήσεις.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να υποσχεθεί αναστολές πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και συγκεκριμένες προβλέψεις ειδικά για τους εργαζόμενους του εποχικού τουρισμού, χωρίς ωστόσο να γίνει σαφής.

Αναφορικά με τις μειώσεις των ενοικίων, επισήμανε ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει μεταξύ δύο ιδιωτών!

Συνεπώς τα έριξε όλα στην «αυτορρύθμιση της αγοράς», την οποία επικαλούνται συνεχώς τον τελευταίο καιρό οι κυβερνητική αξιωματούχοι για… ευνόητους λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης