"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Σταύρος Νταούλας : Μη στήριξη σε Παπαστεργίου – άνοιγμα σε Λάππα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τέλος στις φήμες και τα σενάρια για πιθανή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, βάζει σήμερα μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο γραμματέας της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος Σταύρος Νταούλας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη για το πώς θα κινηθεί το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Λέμε ότι μετά τα μνημόνια η αυτοδιοίκηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της χώρας, γι αυτό θα κρίνουμε και τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν και τα προγράμματα τους.

Η πολιτική φιλοσοφία μας είναι διαφορετική από αυτή που εκφράζει ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος είναι ενάντια στο νόμο της απλής αναλογικής. Άρα προφανώς δεν είναι και από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες θα στηρίξουμε. Ο ίδιος είναι και μέλος της Ν.Δ., γι αυτό και οι πολιτικές τοποθετήσεις του ως τώρα δεν μας αφήνουν περιθώρια να συνεργαστούμε πολιτικά. Με την προσωπική άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος μας Σάκης Παπαδόπουλος προφανώς και δεν συμφωνούμε.

Τη διακήρυξη του ‘Μένουμε Τρίκαλα’ τη διάβασα, καλή θα ήταν μόνο ως έκθεση ιδεών. Δεν λέει κάτι ως πρόγραμμα για τη διοίκηση ενός Δήμου σαν των Τρικάλων, απέχει πολύ από αυτό που εμείς θέλουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συγκροτημένα τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές πολιτικές. Αν σε μια τέτοια κίνηση υπάρχουν στελέχη της Νομαρχιακής μας επιτροπής,  το καταστατικό μας προβλέπει διαγραφές, δεν είναι καφενείο να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Δεν θέλουμε έναν στενά κομματικό υποψήφιο, στο Δήμο Τρικκαίων ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ένα ψηφοδέλτιο που να εκφράζει ένα  ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και θεωρούμε ότι ο συνδυασμός του Χρήστου Λάππα είναι από εκείνες τις παρατάξεις που μπορούμε μαζί να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε μια κοινή κάθοδο για το Δήμο. Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ νομίζω πως είναι από τις πολιτικές δυνάμεις  με τις οποίες εμείς επιθυμούμε να συνεργαστούμε.»

Τα όσα είπε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για  την πλευρά του συνδυασμού του κ. Λάππα,  ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βαβύλης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς την Κυριακή καλούμε και έξω από το συνδυασμό όποιον άλλο ενδιαφέρεται. Και οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να παρευρεθούν και εκεί να ακούσουν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Εξάλλου κάπως έτσι ξεκινάνε οι συνεργασίες στα αυτοδιοικητικά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης