"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Στα μαλακά ο Μπέος και η παρέα του για το ”Koriopolis”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, γνωστό και ως «Koriopolis», το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήρθε η στιγμή της… κρίσης για τους 84 κατηγορουμένους της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Την Τετάρτη εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απόφαση για την υπόθεση του σκανδάλου των προσυνεννοημένων ματς, που αφορά στην τριετία 2008-11, με τους κατηγορουμένους πάντως να πέφτουν στα μαλακά.

Το εφετείο αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους από τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης, θεωρώντας ουσιαστικά μεμονωμένα τα περιστατικά των στημένων αγώνων και… συμπτωματικές τις αλλοιώσεις των αποτελεσμάτων τους.

Ύστερα από μακρά αποδεικτική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένα αδικήματα έχουν υποπέσει πια σε παραγραφή, απαλλάσσοντας τους κατηγορουμένους που τις αντιμετώπιζαν, ενώ κήρυξε ενόχους τους περισσότερους εκ των εμπλεκομένων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με επιμέρους πράξεις δωροδοκίας-δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού.

Ο Αχιλλέας Μπέος
 κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Τα ματς για τα οποία κατηγορήθηκε για χειραγώγηση είναι τα εξής: Ηλιούπολη-Εθνικός, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Ο Γιάννης Κομπότης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός (2-4).

Οι Γιώργος Μποροβήλος – Δημήτρης Μπάκος
 κρίθηκαν επίσης ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός
 κρίθηκαν ένοχοι για παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Νίκος Παντέλης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στα: Ηλιούπολη-Εθνικός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

O Άγγελος Τραυλός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

O Γιάννης Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

O Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν οι: Μιχάλης Κουντούρης, Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας, ενώ αυτήν την ώρα η εκδίκαση συνεχίζεται και με τους άλλους κατηγορουμένους.

Μέσα στην ημέρα θα γίνουν γνωστές και οι ποινές για τους ενόχους, ενώ θα ακολουθήσουν οι εφέσεις που θα καταθέσουν όλες οι πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης