"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Στα σούπερ μάρκετ οι Τρικαλινοί δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης

lafarm

Σχετικά άρθρα

karta.allilegiis

Στην πράξη ξεκίνησε να εφαρμόζεται το μέτρο κοινωνικής στήριξης της κάρτας αλληλεγγύης, με τους δικαιούχους στα Τρίκαλα να κάνουν ήδη τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ στην πόλη.
Οι αγορές βέβαια που μπορούν να κάνουν δεν έχουν διαχωρισμό σε ότι αφορά τα προϊόντα. Καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Τα χρήματα πιστώθηκαν στις κάρτες που είχαν δηλωθεί από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο δεν έλειψαν και μικροπροβλήματα στα σούπερ μάρκετ, τα οποία αναμένεται να εξομαλυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 220 ευρώ.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν και οι τρεις μήνες στους δικαιούχους, λόγω όμως της οικονομικής κατάστασης, δίνεται αρχικά η πρώτη δόση. Για τα αναδρομικά υπάρχει πρόβλεψη να έχουν εξοφληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικόν διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί.

Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Έτσι πάντα σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων που δέχονται κάρτες Mastercard μπορούν να δέχονται την κάρτα αλληλεγγύης.

H ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης