"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στα Τρίκαλα κλιμάκια της ΑΑΔΕ για ελέγχους για τις αποδείξεις και το περιβαλλοντικό τέλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τέλος της δωρεάν πλαστικής σακούλας είναι πλέον γεγονός. Από την αρχή του έτους οι πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στις λαϊκές αγορές και στα περίπτερα.Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μέχρι 70 μικρά (μm).

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών και από την 1η Ιανουαρίου 2019 το περιβαλλοντικό τέλος προσδιορίζεται στην τιμή των 7 λεπτών.Πρακτικά το τέλος έχει και ΦΠΑ και άρα είναι συνολικά 3,72 λεπτά και 8,68 λεπτά αντίστοιχα.

Τα σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να παρέχουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εφοδιάζονται στο ταμείο των σημείων πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες / τσάντες μεταφοράς και να τις τοποθετούν σε εμφανές στους καταναλωτές και προσιτό σημείο.

Ο έμπορος που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του τιμωρείται με πρόστιμο από 200 μέχρι 5.000 ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες και στα Τρίκαλα ειδικά κλιμάκια κάνουν ελέγχους για τις αποδείξεις και το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες, οπότε χρειάζεται ιδαίτερη προσοχή από εμπόρους και καταναλωτές.Το αν το κάθε κατάστημα χρεώνει κανονικά για τις πλαστικές σακούλες που διαθέτει θα ελέγχεται τόσο από κλιμάκια της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων που πραγματοποιούν αλλά και από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΑΝ που θα δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης