"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στα Τρίκαλα σήμερα Πέμπτη η ταφή του Μιχάλη Ζιάγκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα, θα ταφεί η σορός του Μιχάλη Ζιάγκα, του ιστορικού γραμματέα του Ανδρέα Παπανδρέου . 

Θα προηγηθεί η κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11 το πρωί της Πέμπτης. Στη συνέχεια η σορός του Μιχάλη Ζιάγκα θα μεταφερθεί στα Τρίκαλα, όπου στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης θα τελεστεί τρισάγιο στον Άγιο Νικόλαο εκ Μετσόβου (Πράσινη Γωνιά) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο.

Στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου  , υπήρξε σωματοφύλακάς του στα χρόνια της δικτατορίας, ενώ μεταπολιτευτικά διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο σε διάφορα πολιτικά γεγονότα. Ο επίσημος τίτλος του στα χρόνια πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν «ειδικός γραμματέας στο Ιδιαίτερο Γραφείο του πρωθυπουργού».

Ο Μιχάλης Ζιάγκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα   το 1936, ιδιοκτήτης βενζινάδικου. Έζησε αρχικά στηνΑυστρία και έπειτα στη Σουηδία   όπου γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ανέλαβε πόστο στα κεντρικά γραφεία τουΠΑΚ  σε εκείνη τη χώρα.

Αρκετές φορές λειτουργούσε ως σύνδεσμος του πρωθυπουργού με υπουργούς και στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ενώ τον συνόδευε και στις νυχτερινές εξόδους του. Οι γνωριμίες και διασυνδέσεις του Ζιάγκα είχαν γίνει αντικείμενο κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλης ζιαγκας

Τον Οκτώβριο του 1988, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο Χέρφιλντ του Λονδίνου  , ο Ζιάγκας ξυλοκόπησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα , ενοχλημένος από τις ανταποκρίσεις του για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία το καλοκαίρι του 1989 και τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη  τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Αντιτρομοκρατική (που τότε πίστευε εσφαλμένα ότι υπάρχει διασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία) έκανε έφοδο σε ένα από τα σπίτια του Ζιάγκα, όμως δεν βρήκε τίποτα ενοχοποιητικό. Η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων.

Αδελφός του είναι ο Γιάννης Ζιάγκας  , που διετέλεσε βουλευτής Τρικάλων   και ευρωβουλευτής του Πασοκ  , πρόεδρος των πολεμικών βιομηχανιών ΕΛΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ  και ειδικός συνεργάτης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης