"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Στα Τρίκαλα, το νοσηρό δεν το αντιμετωπίζεις με αδράνεια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι γεγονός ότι όλες σχεδόν οι πολιτικές συζητήσεις εσχάτως στα Τρίκαλα, καταλήγουν πάντα σε αδιέξοδο και πολλές φορές, σε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Όλοι συνηγορούν όμως, ότι ο Τρικαλινός δημόσιος βίος είναι κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών του εκλογικού σώματος.

Οι ψηφοφόροι ως συνήθως κατηγορούν ως ανεπαρκείς τους εκπροσώπους τους, ενώ από την άλλη το πολιτικό-αυτοδιοικητικό προσωπικό, ρίχνει το ανάθεμα στη νοσηρή πολιτική συμπεριφορά και το χαμηλό Δημοκρατικό επίπεδο του λαού.

Η προαιώνια ελληνική νοοτροπία, ότι για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι, είναι παρούσα κι εδώ σ` όλο της το μεγαλείο.

Ολα αυτά όμως, σε συνάρτηση και με τη κατάρρευση του αξιακού κώδικα της κοινωνίας, έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή κρίση τη πολιτική και το θεσμό της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Καθολική επίσης είναι η απαξία των αρίστων και των νέων στην ενασχόληση με τα κοινά, ανακυκλώνοντας έτσι εσαεί τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στη περιοχή.

Μόνη σωτηρία για το τόπο, αλλά και προυπόθεση εξυγίανσης του δημοσίου βίου και επιβίωσης της Δημοκρατίας μας, είναι η αντικειμενική ενημέρωση και πολιτική εκπαίδευση του λαού.

Δυστυχώς τα τοπικά ΜΜΕ, όπως αποδεικνύετε καθημερινώς, αδυνατούν να αναλάβουν το κρίσιμο αυτό ρόλο.

Εναπόκειται λοιπόν στους πνευματικούς ταγούς του νομού, να δραστηριοποιηθούν πριν είναι πολύ αργά. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης