"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Φεύγουν οι «παλιοί» , μένουν οι νεόκοποι  

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης 

Η παραίτηση του Δημήτρη Πεταράκη και η αποχώρησή του από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Τρικάλων ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και μήνες.

Είχε εξάλλου παραιτηθεί εδώ και αρκετό καιρό από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ , καθιστώντας γνωστή και δημόσια τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Είναι γεγονός ότι ο Δημήτρης Πεταράκης από τα παλιότερα στελέχη του τοπικού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην αρχή και του ΣΥΡΙΖΑ  στη συνέχεια, διατηρούσε άλλοτε  χαλαρή και άλλοτε στενότερη σχέση με τον κομματικό μηχανισμό, άλλοτε αποκτώντας αρμοδιότητες , άλλοτε παραμένοντας απλό μέλος του  κόμματος.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ήταν παλιό στέλεχος του, από την εποχή της διάσπασης του 1990 στο ΚΚΕ , είχε ζήσει τις προσπάθειες για την ενηλικίωση αυτού του κομματιού της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την αγωνία της εκλογικής επιβίωσης του 3%, την εποχή των μικρών γραφείων της Καρανάσιου και έζησε τις ημέρες με το «τραπεζάκι» στην Ασκληπιού.  

Σε αντίθεση με το Δημήτρη Πεταράκη, σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ  δραστηριοποιούνται πολλά στελέχη παίζοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, που δεν γνωρίζουν ποιοι υπήρξαν βουλευτές του κόμματος στις εκλογές του 2012 ή ακόμα και πιο παλιά, δεν ξέρουν πότε μίλησε για πρώτη φορά ο Τσίπρας στα Τρίκαλα, όχι ως Πρόεδρος αλλά ως απλό μέλος της Κ.Π.Ε του Συνασπισμού, αγνοούν εντελώς τις ακτιβιστικές δράσεις της περιόδου 2008-2012, τότε που για «όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με την ειδησεογραφία των εφημερίδων του συγκροτήματος Λαμπράκη, που συμπτωματικά τύχαινε να διαβάζουν τότε για να έχουν έγκαιρη ενημέρωση και όχι φυσικά της «ΑΥΓΗ».

Και όμως πολλά από αυτά τα πρόσωπα που βρέθηκαν στον μετακυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στελεχώνουν ή ακόμα και διοικούν δημόσια ιδρύματα και οργανισμούς, βρίσκονται δίπλα σε βουλευτές ως μετακλητοί υπάλληλοι των πολιτικών τους γραφείων, λαμβάνουν παχυλούς μισθούς, πλασματικές υπερωρίες και «εκτός έδρας» και αντιμισθίες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι γιατρός, ορμώμενος από άλλη πόλη, άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στα Τρίκαλα την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ «βολόδερνε» στο 3-4%, ποτέ δεν πάτησε τότε το πόδι του στα γραφεία του, ούτε φυσικά έδωσε το παρών στις συχνές λόγω της έντονης πολιτικής περιόδου, κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις του.

Μπορεί βέβαια να προτιμούσε να συχνάζει στα πολιτικά γραφεία των πολιτικών δυνάμεων εκείνων που σήμερα καταγγέλλει ως διαπλεκόμενους και λαμόγια.

Αυτό βέβαια δεν του απαγορεύει σήμερα να το παίζει «κολλητός» υπουργών και τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και ανώτερος παράγοντας της δημόσιας ζωής του τόπου.

Έτσι γράφεται δυστυχώς η ιστορία στη «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», τον πρώτο λόγο στη συγγραφή της οποίας έχουν οι αλεξιπτωτιστές και οι μετακλητοί της πολιτικής συνείδησης.

      Τρίκαλα 25 Απριλίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης