"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Λέγκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σχολή ανάδειξης κυβερνητικών στελεχών θα πρέπει να ανοίξει ο Νίκος Λέγκας. Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του συμμετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο και φυσικό είναι να καμαρώνει ο πρώην υπουργός. Πρόκειται για τον Στέλιο Πέτσα που ανέλαβε χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.  Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα  Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Τρικαλινή Παυλίνα Καρασιώτου

Η Παυλίνα Kαρασιώτου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά (MSc in Economics) στο University College London και είναι διδάκτορας Οικονομικών (PhD in Economics) του Université Catholique de Louvain.

Θέμα της διδακτορικής διατριβής της είναι οι σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής (2014-2015).

Κατά την περίοδο αυτή χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων και κρατικών ενισχύσεων, ενώ είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου.

Από το 2016 ήταν επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Ασχολήθηκε κυρίως με τη διαμόρφωση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, ειδικότερα με την επεξεργασία των οικονομικών πτυχών της.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Πανελλήνια Τράπεζα, ενώ είναι μέλος του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και του Μητρώου Διδασκόντων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CEDEFOP). Παράλληλα, έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που ήταν μια φορά κι έναν καιρό ( πριν 10 χρόνια) για 2 χρόνια υφυπουργός και τον γράφετε ως υπουργό δεν το κατάλαβα ποτέ. Και το άλλο πάλι που βρίσκετε μια ανούσια δικαιολογία για να τον μνημονεύετε συνεχώς, ξεπερνάει και τους παπάδες με το λιβανιστήρι!

  2. Εάν λάβουμε υπόψη ότι, το Υπουργείο Οικονομικών της περιόδου του Κώστα Καραμανλή ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και της μετέπειτα χρεωκοπίας της χώρας. Επίσης ότι ο αναφερόμενος πρώην πολιτικός ήταν την περίοδο αυτή υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τον “κουμπαρά” της χώρας, όπως ο ίδιος διαφήμιζε τότε!
    Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι ότι, είναι καλό που τα στελέχη αυτά διαφημίζονται ως συνεργάτες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών της χώρας την περίοδο της υπερχρέωσης και της χρεωκοπίας;
    Εσείς οι Δημοσιογράφοι σοβαρευτείτε και να μην μεταστρέφετε το αρνητικό σε θετικό, λόγω της λατρείας που δείχνετε σε ορισμένα πρόσωπα….!
    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί..

  3. Για την πολιτεία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργών της Νεοδεξιάς του Κώστα Καραμανλή που έχουν την ευθύνη της χρεωκοπίας της χώρας έχω ξαναγράψει στη φιλόξενη Trikkhpess με τον τίτλο “ιδού η αλήθεια Μάγκες”.
    Σε ότι αφορά τους χειρισμούς των οικονομικών ζητημάτων της χώρας την περίοδο εκείνη που δημιούργησε τις συνθήκες της χρεωκοπίας με την άτακτη φυγή του αρχηγού των Κώστα Καραμανλή το τιμόνι της χώρας –το στρίβειν δια των εκλογών-έπρεπε να ξεκουραστεί ο άνθρωπος, ο Νίκος Λέγκας έχει σημαντικές ευθύνες. Μπορεί καθαρά και αντρίκια να μας πει ως υπεύθυνος του Γενικού Λογιστηρίου κάτι για την περίφημη απογραφή του 2004 που μέσου της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας ή για μια σειρά σοβαρών θεμάτων που αντιμετώπισε ως υφυπουργός στην τόσο σημαντικά αυτή θέση
    Το είναι μηχανικός και δεν γνωρίζει οικονομικά φυσικά δεν τον απαλλάσσει.
    Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους θα ήταν καλύτερα να μην κάνουν το άσπρο μαύρο εκτός αν θέλουν να προωθούν τους καταστροφείς του τόπου.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης