"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Στην “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων” & ο Δήμος Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ομόφωνη απόφαση κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμος Πύλης & επίσημα θα συμμετέχει στο Δίκτυο με την επωνυμία “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”, το οποίο έχει τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα & προσχωρούν σε αυτό οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους με πλούσια ιστορία.

Μέχρι στιγμής στο δίκτυο έχουν προσχωρήσει πάνω από 145 Δήμοι, με τις εγγραφές να συνεχίζονται, ενώ με το πέρας αυτών θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Δίκτυο “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”, αποτέλεσε ένα όραμα του Δημάρχου Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψινάκη, ο οποίος πήρε και την πρωτοβουλία για την ίδρυσή του,  στις 28 Μαρτίου 2016. Μάλιστα, στην πόλη του Μαραθώνα είναι και η έδρα της.

 

Βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στους στόχους της Αμφικτυονίας περιλαμβάνεται η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μέλη της Αμφικτυονίας έγιναν με την υπογραφή στην καταστατική χάρτα, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς που επιδιώκουν την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας(αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία & τοπόσημα ιστορικής σημασίας) ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Μία έξυπνη κίνηση, η οποία αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολιτισμό τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα σε περιοχές των Δήμων-μελών που συμμετέχουν στο Δίκτυο & γενικότερα  για τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης