"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Στην αντεπίθεση οι Γαρδικιώτες : Τον Aσπροπόταμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μια παραλλαγή της γνωστής Ινδιάνικης παροιμίας στέλνουν το δικό τους μήνυμά οι δύο υπερδραστήριοι Σύλλογοι του Γαρδικίου. Ο Ευεργετικός Σύλλογος Αγιοι Ανάργυροι και η Αδελφότητα Γαρδικιωτών μπαίνουν δυναμικά στη μάχη κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο. Πρώτη πρωτοβουλία , ετοιμάζουν ένα μεγάλο πανό το οποίο θα αναρτηθεί σε περίοπτη θέση στον δρόμο για τα βουνά του Ασπροποτάμου και καλούν όλους τους Ασπροποταμίτες σε επαγρύπνηση. “Τον Ασπροπόταμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας,τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας”.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα παιδά μας, την επόμενη γενιά, τι θα έχει να πει η δική μας, για τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου…?

  2. Σωστή ερώτηση φίλε Anagnostis. Αν και θα έπρεπε να την υποβάλλεις πρωτίστως στις βιομηχανίες που εκτός των άλλων, παράγουν και απόβλητα, καυσαέρια, λημματα κλπ αδιαφορώντας για το περιβάλλον μπροστά στο κέρδος.

  3. Oι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ανά τομέα στην ΕΕ το 2017 , προέρχονταν 80.7% από ενέργεια ,7.82% από βιομηχανία, 8.72% από γεωργία, 2.75% από διαχείριση αποβλήτων. Οπότε δεν ειναι οι βιομηχανίες το θέμα, αλλά όλοι μας… Είναι εύκολο να λέμε όχι στις ανεμογεννήτριες, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές με βάση το δυναμικό της Ελλάδας σε ΑΠΕ.

  4. Φίλε Anagnostis ή είσαι εκτός τόπου και χρόνου και πράγματι δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή ξέρεις και κάνεις τον χαζούλη από ιδιωτικό συμφέρον. Καταρχάς τα παραπάνω στοιχεία δεν ισχύουν. Επιπλέον, ως το 2030, η συνολική ενέργεια που θα παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, θα είναι το ιλιγγιώδες ποσοστό του 1,88 τοίς εκατό της συνολικής παραγωμενης ενέργειας!! Μη σου πω ότι οι εταιρείες θα πάρουν τις επιχορηγήσεις και θα τα παρατήσουν μετά. Αξίζει ένα τέτοιο έγκλημα ? Να καταστρέψεις ανεκτίμητο δασικό πλούτο απείρου κάλλους, πηγή ζωής, για το τίποτα ή μάλλον για το κέρδος μιας χούφτας λαμογιων ? Μήπως ανήκεις σε αυτά ? Τι θα αναπνέουν τα παιδάκια μας, το σκέφτηκες ?

    • ΑΝΕΡΓΟΣ θα πρέπει να μάθεις πρώτα να διαβάζεις προβολές στοιχείων, πριν βγάλεις συμπεράσματα και κάνεις χαρακτηρισμούς.

  5. Όταν φώναζαν και φωνάζουν οι Μεσοχωρίτες για το φράγμα της Μεσοχώρας, την καταστροφή του Αχελώου ποταμού και φυσικά του ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, πολλοί συμπατριώτες μας βλέπουν ακόμα ανάπτυξη, τώρα ………… Τι σοφός ο λαός μας με τη φωτιά στο σπίτι του γείτονα !!!

    • Τα γνωστά εύκολα , λαϊκιστικά συνθήματα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, και μετά διαμαρτυρίες για ανεργία και για έλλειψη κρατικών πόρων…

  6. Έχεις δίκιο Αnagnostis. Να κόψουμε όλα τα δέντρα που υπάρχουν, να ισοπεδωσουμε όλη τη γη και να την μονωσουμε ολόκληρη με άσφαλτο, τσιμέντο και σίδερα, μόνο και μόνο για να επενδύσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαια τους οι πολυεθνικές και μεγαλοεταιρειες που είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και καταλήστευουν ολο το κρατικό χρημα, με κρατικές εγγυήσεις και κρατικα δάνεια ( και αγύριστα).

    • Μπορείτε να κάνετε ότι χαρακτηρισμούς θέλετε, αλλά δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Το ρεύμα σπίτι σας προέρχεται απο την Πτολεμαϊδα, το καύσιμο στο αυτοκινητό σας είναι εισαγόμενο, αλλά εσείς υποκρίνεστε ότι ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και την οικονομία της Ελλάδας…

  7. Προσοχή σε ανθρώπους σαν τον anagnostis.Ειναι ακριβώς ο τυπος ανθρωπου και τροπου σκεψης που μας εφερε ως εδω, σε παγκοσμια κλιμακα.Ειμαι υπερ των ανεμογεννητριων υπο ορους αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το τιμημα θα ειναι μια τεραστια οικολογικη καταστροφη και η για παντα αλλαγη των βουνων μας.Ειναι προφανες οτι καποιοι θελουν να κανουν χοντρη κονομα,ειναι ηλιου φαεινοτερο.Δε γινεται να θες να κανεις καλο στο πςριβαλλον καταστρεφοντας το.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης