"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στην Καρδίτσα η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βρίσκεται στην Καρδιτσα, από την περασμένη Κυριακή, προτού φτάσει οποιοσδήποτε “επίσημος” από την πρωτεύουσα. Φέρνει μαζί του δυο μεγάλα καζάνια, τις κουτάλες του, κάποια υλικά, και πάνω από όλα τη μεγάλη του καρδιά κι ένα χαμόγελο που δεν σβήνει στιγμή από το πρόσωπό του.

Έστησε στο πάρκο του Παυσιλύπου την κουζίνα του και μια αποθήκη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης μέσα στο αναψυκτήριο. Έχει ήδη μοιράσει χιλιάδες μερίδες φαγητό και εκατοντάδες σακούλες με βασικά αγαθά σε πληγέντες στην πόλη και στα χωριά, με τη βοήθεια των εθελοντών της πόλης -που βοηθούν στο μαγείρεμα, στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στο πακετάρισμα και στη διανομή του φαγητού.

Μια εβδομάδα μετά, τα υλικά για το μαγείρεμα έχουν προέλθει και συνεχίζουν να προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών εντός και εκτός της περιοχής – ουδεμία σχέση υπάρχει με το Δήμο και τις δομές του και καμία προσφορά δεν έχει γίνει από εκεί.

Ο “Άλλος Άνθρωπος” ειναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας ανάγκες ανθρώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας όπου τον χρειάζονται περισσότερο. Εθελοντές της περιοχής συνδράμουν κάθε φορά στο πολύτιμο έργο του. Το 2015, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονοπουλος ανακηρύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς”, όμως αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο δηλώνοντας ότι θα δεχόταν βραβείο από την Ευρώπη της αλληλεγγύης και του πολιτισμού και όχι από την Ευρώπη του κανιβαλισμού. Η έδρα του είναι στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 122 στο Μεταξουργείο. Εκεί συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και προσφέρονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από την «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματιές Δραστηριότητες» – Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης