"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στην κεντρική Ελλάδα “αγαπάμε Νίκο Ανδρουλάκη”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ιδιαίτερα αγαπητός στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία γενικότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει παντού μόνο φίλους και αυτό αποδείχθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του. Ποιος είναι ο 38χρονος Κρητικός που η παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτηρίστηκε ως πολύ σημαντική με τα θέματα που προώθησε ;

Έχει έναν γιο 5 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο- η τελευταία παράσταση που του άρεσε ήταν «Ο Μαρξ στο Σόχο» με τον Άγγελο Αντωνόπουλο- και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του, τα ταξίδια. Αγαπημένος του ζωγράφος ο Καραβάτζο και όπως λέει «έχει βάλει στόχο να δει το σύνολο του έργου του» (έχει ήδη δει το 90%).

Αποτέλεσμα εικόνας για νικος ανδρουλάκης

Αθλητικά ανήκει στη γενιά που ανδρώθηκε με την εικόνα του Νίκου Γκάλη να σηκώνει το κύπελλο Ευρώπης. Το 1987, μια χρονιά που σημάδεψε τον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ, ήταν 8 ετών και θυμάται καλά τη συγκίνηση και την περηφάνια στα μάτια του κόσμου.

Από τότε εγκατέλειψε τη μπάλα του ποδοσφαίρου και είναι μόνιμα με μια πορτοκαλί μπάλα στα χέρια. Άλλωστε,  δίνει… συχνά μάχες με τους συναδέλφους του στην ευρωβουλή Θ. Ζαγοράκη, Γ. Κύρτσο και τον Κύπριο ευρωβουλευτή Δ. Παπαδάκη.

Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media, προτιμά το facebook και λιγότερο το twitter. 


 
Όταν το 1997 ο 18χρονος φοιτητής από το Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξης του Νομού Ξάνθης, κανένας δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε. Μόλις 2 χρόνια μετά εκλέγεται γραμματέας της παράταξης και 3 χρόνια αργότερα διατελεί μέλος της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου σπουδάζει πολιτικός μηχανικός.

Η αγάπη για την πολιτική είχε ξεκινήσει ήδη από τα σχολικά του χρόνια, στο γυμνάσιο, όταν οι συμμαθητές του τον εξέλεξαν αντιπρόεδρο του 15μελούς. Καλός μαθητής προερχόμενος από λαϊκή οικογένεια της Κρήτης.

Ο πατέρας του, Μαρίνος, σπούδασε στο μικρό Πολυτεχνείο και είναι μηχανολόγος – μηχανικός. Εργάστηκε στον ΟΤΕ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Η μητέρα του, Πόπη, σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική και εργάστηκε επί χρόνια στο Δημόσιο. Ωστόσο, δεν άφησαν ποτέ τη γη της οικογένειάς τους στην Κρήτη, την οποία και αξιοποίησαν.  Έχει μία αδερφή, την Μαρία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού.

Η αλήθεια είναι πως όσοι τον γνώριζαν από παιδί λένε ότι δεν αποτελεί έκπληξη η ανέλιξή του. Ιδιαίτερα κοινωνικός και δημοφιλής, αλλά και καλός μαθητής περνάει με την πρώτη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακό με τίτλο «Νέα Υλικά και Περιβάλλον», ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας.

Παράλληλα με τις σπουδές του βγάζει χαρτζιλίκι δουλεύοντας ως σερβιτόρος, ενώ πρώτη «κανονική» δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του πιάνει το 2004 σε κατασκευαστική εταιρεία.

Η πολιτική φυσικά ποτέ δεν έφυγε από το πεδίο των ενδιαφερόντων του. Τρία χρόνια πριν σε ηλικία μόλις 22 ετών  εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.  

Ορόσημο της πορείας του σίγουρα αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατρέπεται σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο. 

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με  113.719 σταυρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης