"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Τσιτσάνης : αιώνιος καλπασμός” ο Μιχάλης Ταμήλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000000000

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τσιτσάνης: Αιώνιος καλπασμός», του πρώην Υπουργού και δημοσιογράφου κ. Γιώργου Λιάνη παραβρέθηκε ο Μιχάλης Ταμήλος . Το βιβλίο παρουσιάστηκε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, στο αμφιθέατρο τού Μουσείου της Ακρόπολης, με συντονιστές τον Αλέξη Κωστάλα και τη Σοφία Σπυράτου.
Ο κ. Λιάνης, στο βιβλίο του, παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα και σε άλλες πόλεις και αποδίδει φόρο τιμής στο μεγαλύτερο Έλληνα συνθέτη στο λαϊκό μας τραγούδι, ένα «φαινόμενο» της μουσικής.
Ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, ως παλιός φίλος της οικογένειας Τσιτσάνη δεν θα μπορούσε να λείψει από την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να παραστεί η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Τρικκαίων στις 18 Ιανουαρίου 2015, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

00000000000000000

Ο Δήμος Τρικκαίων, έχει προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων για το «Έτος Τσιτσάνη», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ολόκληρο το 2015, στοχεύοντας να αναδείξουν και να παρουσιάσουν, όλα όσα σχετίζονται με την προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη στο λαϊκό μας τραγούδι και τον εν γένει λαϊκό μας πολιτισμό, από τα μέσα της δεκαετίας του 1930.

¨Ήδη, εξάλλου, οι παλιές φυλακές μεταμορφώνονται σε χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν οι δράσει του Μουσείου Τσιτσάνη. Ένας χώρος που δεν θα είναι μια απλή παράθεση ιστορικών κειμηλίων ή τραγουδιών, αλλά μια ενεργής διαδικασία μεταφοράς της γνώσης και της μουσικής εμπειρίας, της προσφοράς και της επίδρασή της στη μουσική, με το σήμερα, με τις νέες επιλογές στην τέχνη, με τις νέες μορφές έκφρασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης