"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Στην πρωτοπορία η Θεσσαλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πρωτοπορία στον τομέα της καινοτόμας επιχειρηματικότητας βρίσκεται η Θεσσαλία τόσο μέσω του Πανεπιστημίου της, όσο και ιδιωτών επιχειρηματιών. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) δέχεται περί τα 40 αιτήματα για κατοχύρωση πατέντας για καινοτόμα προϊόντα ή επιχειρήσεις από ακαδημαϊκούς και επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ανάμεσα σε 600 περίπου σε όλη τη χώρα. Χθες το μεσημέρι εγκαινιάστηκε το περιφερειακό γραφείο του ΟΒΙ στον Βόλο, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται ότι θα ενισχύσει το οικοσύστημα καινοτομίας στην περιοχή.

Η βιβλιοθήκη του ΟΒΙ ξεκίνησε επίσημα χθες τη λειτουργία της στο ισόγειο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου μπορούν να απευθύνονται ερευνητές για να πατεντάρουν την εφεύρεσή τους. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με την υπεύθυνη λειτουργίας του Κατερίνα Καλλιγέρη οικονομολόγο, κάθε Τετάρτη υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού με επιχειρήσεις. «Στόχος είναι η ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων να κατοχυρώσουν πατέντα για την επιχείρηση ή το προϊόν τους», σχολίασε η κ. Καλλιγέρη.

Η δομή θα υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τον πρύτανη, Ζήση Μαμούρη να τονίζει ότι «εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα». «Το τελικό προϊόν μπορούμε πλέον να το κατοχυρώσουμε προστατεύοντας τόσο τον ίδιο τον ερευνητή όσο και το τελικό προϊόν από κακόβουλες επιχειρηματικές επιθέσεις και από την τυχόν ασύστολη κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας του Π.Θ. και των ερευνητών του. Ηταν κάτι που έλειπε μέσα από το Π.Θ. καθώς τώρα επιταχύνονται και διευκολύνονται οι διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Μαμούρης. Η κατάθεση αίτησης για πατέντα κοστίζει 50 ευρώ και η έκθεση έρευνας ξεκινά από τα 300 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης