"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στη δίνη του κυκλώνα της κρίσης οι Τρικαλινοί μηχανοσιδηρουργοί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εως και 80% έπεσε ο τζίρος των Τρικαλινών μηχανοσιδηρουργών και αλουμινοκατασκευαστών, τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος διαβίωσης αυξήθηκαν.
Αυτό σημειώθηκε, στην χθεσινή γενική συνέλευση του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Τρικάλων που έγινε στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, παρουσία των μελών του σωματείου.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομική αφαίμαξη όλων μας έφερε τη δραματική μείωση της ρευστότητας στην αγορά και ελαχιστοποίησε την αγοραστική δύναμη, τόσο των πελατών μας, όσο και εμάς. Ο τζίρος μας έπεσε 50% έως και 80% σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία, ενώ τα λειτουργικά μας έξοδα συν το κόστος διαβίωσης αυξήθηκαν. Οι περισσότεροι από εμάς, προκειμένου να μην κλείσουμε αμέσως, αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ότι αποθεματικό υπήρχε ή δανειστήκαμε προσωπικά με εγγύηση τα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας. Για να καλύψουμε τα πάγια έξοδα και πολλές φορές και τους μισθούς των υπαλλήλων, πριν τους απολύσουμε οριστικά» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Χρήστος Καραγκούνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε να σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες ένα υπόμνημα προς τα αρμόδια Υπουργεία, όπου περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ζητώντας να ληφθούν μια σειρά από μέτρα, όπως: σταθερή φορολογία και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νομοθετική προστασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτόματη υπαγωγή της σε καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση και μετατροπή οφειλών σε ασφαλιστικό χρόνο, αλλά και την ακύρωση όλων των ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ.

sidirourgoi (3) DSC09332

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης