"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Στη Μυτιλήνη άνοιξαν τις εκκλησίες για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες -Συγκινητικές στιγμές στον Μόλυβο [εικόνες]

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Επτά νεκροί, 240 διασωθέντες και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που έγινε χθες στις 4 το απόγευμα ανοικτά της Εφταλούς, πολύ κοντά στον Μόλυβο, στη βόρεια Λέσβο.

Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν έξι σοροί, ανάμεσα στα οποία και παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι. Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, στην παιδιατρική κλινική του ιδρύματος, 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί που έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς προσφύγων και σε δημόσιους χώρους στην περιοχή του Μολύβου ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 242. Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων αφού μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες στο ξύλινο σκάφος με το οποίο ξεκίνησαν από την απέναντι Μικρασιατική ακτή και συγκεκριμένα την περιοχή της αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμ Καλέ) στις 3 περίπου το μεσημέρι χθες Κυριακή.

Η προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex αλλά και των ψαράδων της περιοχής ήταν πραγματικά ηρωική. Σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανέμους στο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας να πνέουν με ένταση τοπικά μέχρι και οκτώ μποφόρ έδωσαν μια πραγματική μάχη για να σώσουν από βέβαιο θάνατο όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε «υπαίθρια πολεμικά ιατρεία» όπου γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες και πολλοί εθελοντές έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς. Εθελοντικές οργανώσεις που περιθάλπτουν τους ναυαγούς μόλις αυτοί μεταφερθούν εκεί, ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί από χθες το απόγευμα σε συναγερμό.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και οι εθελοντές γιατροί, υπερβάλουν των εαυτών τους προκειμένου να σώσουν και έναν επί πλέον ναυαγό.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι του Μολύβου και βοηθούν κι αυτοί με κάθε τρόπο.Στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Μολύβου, όλοι οι μετανάστες δέχονται τις πρώτες βοήθειες και τις περιποιήσεις από όλους.
Ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα…

 

Πηγή: Στη Μυτιλήνη άνοιξαν τις εκκλησίες για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες -Συγκινητικές στιγμές στον Μόλυβο [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/233239/sti-mytilini-anoixan-tis-ekklisies-gia-na-filoxenisoyn-toys-prosfyges-sygkinitikes#ixzz3pzeyLB27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης