"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Στη σκιά της ανεργίας ο Νομός Τρικάλων- Μόλις το 9,1% των ανέργων επιδοτούμενο

lafarm

Σχετικά άρθρα

anergia

Στη σκιά της ανεργίας και της απώλειας θέσεων εργασίας συνεχίζει να πορεύεται ο νομός Τρικάλων με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στην πλέον επισφαλή θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς.
Εκτός αυτού, οι χιλιάδες άνεργοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ζούνε χωρίς κανένα εισόδημα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ Τρικάλων μόλις το 9,1% λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Χαρακτηριστικά της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί είναι και τα στοιχεία που δίνει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την περιοχή. Στα στοιχεία αυτά μεταξύ άλλων περιέχονται αυτά που αφορούν προσλήψεις και απολύσεις στο Νομό Τρικάλων αλλά και στη Θεσσαλία και στην επικράτεια γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά για το νομό μας, σημειώνεται ότι το Μάρτιο του 2015 φαίνεται ότι οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις-αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα ήταν 1089 έναντι 959 γεγονός που οδήγησε σε ένα θετικό ισοζύγιο.

Σε βάθος τριμήνου ωστόσο, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι το αντίστοιχο ισοζύγιο βρίσκεται στο -426, αφού έγιναν 2.944 προσλήψεις ενώ είχαμε 3.370 απολύσεις-αποχωρήσεις. Πρόκειται για το αρνητικότερο ισοζύγιο στους τέσσερις νομούς ενώ ακολουθεί η Καρδίτσα με επίσης αρνητικό ισοζύγιο με 156 απολύσεις πάνω από τον αριθμό των προσλήψεων κατά το διάστημα αυτό.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εργασίας, και πάλι δίνονται δείγματα γραφής της σύγχρονης πραγματικότητας, αφού οι περισσότερες προσλήψεις αφορούσαν σε σερβιτόρους και μπάρμαν ενώ οι επιστημονικοί κλάδοι εμφανίζουν τα υψηλότερα αρνητικά ισοζύγια. Όλα αυτά προφανώς και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους τόσο σε επίπεδο Βουλής όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να ακολουθήσουν και τα βήματα που πρέπει για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης