"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Λίμνη Γκιτζή…«Μήτσος κερνά και Μήτσος πίνει»

lafarm

Σχετικά άρθρα


Με μια απάντηση γεμάτη ευφυολογήματα, αστειάκια και ειρωνείες, ο δήμαρχος της πιο «έξυπνης πόλης» της Ελλάδας, προσπαθεί να αποφύγει την ουσία της παρέμβασής μας, σχετικά με το σχεδιαζόμενο απ’ τον ίδιο και τους κολλητούς του «πρότζεκτ» για την «ανάπτυξη» της λίμνης Γκιτζή στο Κεφαλόβρυσο.

Επικαλείται τη «νομιμότητα» έκδοσης άδειας οικοδόμησης Restaurant – Bar, από «ιδιώτη» σε «ιδιωτικό οικόπεδο». (Λεπτομέρεια: Ο «ιδιώτης» είναι ο Πρόεδρος των «Φίλων της λίμνης Γκιτζή» και δικός του.

«Άμα έχεις τέτοιους φίλους…». Τη δε μελέτη ανέλαβε η κ. Τζίνα Μπέη, υποψήφια με το ψηφοδέλτιό του! ).

Η μεν «νομιμότητα» θα ελεγχθεί, επειδή αναφερόμαστε σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης και επιτρέπονται συγκεκριμένες δράσεις.

Αφ’ ετέρου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης, (ανήκει στο δημόσιο, όπως ο αιγιαλός), επιβάλλει την έγκριση και από άλλο όργανο, εκπρόσωπο του Δημοσίου (Ν.4495/03-11-2017, ΚΕΦ. Β’ άρθρο 7).

Η ουσία, όμως, της υπόθεσης βρίσκεται στο «μοντέλο ανάπτυξης» που έχει υιοθετήσει και υπηρετεί, σταθερά, ο δήμαρχος του «λεωφορείου χωρίς οδηγό» και του “5G”: Τα πάντα στην υπηρεσία της «αγοράς» και των «ημετέρων» οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Αυτό που λέμε στον τίτλο, δηλαδή, «Μήτσος κερνά και Μήτσος πίνει»(και … «Τζίνα σερβίρει»).

Δική μας αρχή είναι: «Λειτουργία και ανάπτυξη του δήμου υπέρ των πολλών».

Γι αυτό και προτείνουμε: Ο δήμος έχει χρέος να προκηρύξει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για κατασκευή ενός καλαίσθητου, συμβατού με το περιβάλλον περιπτέρου, (καφέ – αναψυκτήριο), το οποίο θα παραχωρηθεί για χρήση στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλοβρύσου.

Τα έσοδα από τα ενοίκια, (μετά από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό), θα διατίθενται, αποκλειστικώς, για την ανάπτυξη της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου.

Οι δημότες μας μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν ποια πρόταση είναι προς το συμφέρον τους.

Και μία ερώτηση για το τέλος: Τι έχει να κρύψει ο δήμαρχος και δεν απαντά, με επίσημα στοιχεία, στην ερώτηση που έχουμε καταθέσει, προ δύο μηνών (!), και αναφέρεται στην οικονομική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου;

Βλέπετε, το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» πορεύτηκε πάνω στα έργα και τις δράσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, (Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος των Ξωτικών), … «γλίστρησε» πάνω στους βαμμένους ποδηλατόδρομους και προσέκρουσεν επί περιπτέρου! (εξ αυτού και η μετονομασία του εις … «γκαβό λεωφορείο»).

Αυτοδιοικητικό Σωματείο

¨Μένουμε Τρίκαλα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης