"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Στις κοινωνικές δομές του Δ. Τρικκαίων η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τριπλή επίσκεψη με κοινωνική ουσία, πραγματοποίησε στα Τρίκαλα η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Υφυπουργός, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

 Όπως τόνισε η Υφυπουργός, η επίσκεψη στα Τρίκαλα είχε και ως στόχο τη συνεργασία ΚΕΔΕ – Υπουργείου για βασικά θέματα λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς ολοκληρώνεται η καταγραφή των νέων προδιαγραφών. Επίσης η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα πρόνοιας, παρόντος και του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Θανάση Λιούτα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων την καλωσόρισε στα Τρίκαλα ως φίλη και αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν για τα ΚΔΑΠ, τα έργα στον οικισμό Ρομά του Δήμου Τρικκαίων και το νέο Κέντρο Κοινωνικών Δομών. 

Κέντρο Κοινωνικών Δομών

Ειδικά για αυτό, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην καθετοποιημένη του μορφή, καθώς στεγάζει το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου – η μεταφορά του οποίου μάλιστα ολοκληρώθηκε ανήμερα της επίσκεψής της.  

Αυτή την καθετοποιημένη μορφή επιθυμεί το υπουργείο να ακολουθήσει, τόνισε, προτείνοντας τον τρόπο λειτουργίας του στην ΕΕ, στη συζήτηση για το μέλλον των Κέντρων Κοινότητας στη χώρα μας.

Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο Κέντρο αφορούσε σε ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο Γεωργία Κορώνη – Μπαλοδήμου, σε συζήτηση με τους εργαζόμενους και με εμπεριστατωμένη συνεργασία για θέματα λειτουργίας του για τρικαλινούς/ες μέλη ευπαθών ομάδων.

ΚΔΑΠ

Νωρίτερα η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Εκεί, με αφορμή την 6η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, παρακολούθησε ένα μικρό δρώμενο, που με περισσή αγάπη προετοίμασαν οι φιλοξενούμενοι/ες του ΚΔΑΠ, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών/τριών. Η Υφυπουργός και ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνομίλησαν, επίσης, με το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ για την ουσία της προφοράς του ΚΔΑΠ στην κοινωνία. Εμφαση δόθηκε στη νέα δραστηριότητα του ΔΚΑΠ ΜΕΑ, ένα μικρό θερμοκήπιο, στο οποίο ήδη φρόντισαν οι φιλοξενούμενοι/ες να φυτεύσουν τα πρώτα τους φυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης