"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Στις 7 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου προφεστιβαλικής δραστηριότητας , ανεβαίνουν οι ρυθμοί για την προετοιμασία  των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ  που θα κορυφωθούν την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Φέτος το Φεστιβάλ, τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ δανείζεται το κεντρικό του σύνθημα από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Απευθύνουμε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή του. “Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;” Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντούν κατηγορηματικά “Ναι! Μαζί μπορούμε να φέρουμε ένα δίκαιο μέλλον, και σε αυτόν τον δρόμο καλούμε κάθε νέο να βαδίσει μαζί μας.” Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να γίνουμε περισσότεροι, εμείς που δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για ‘μας οι εκμεταλλευτές, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Παρουσιάζουν πάλι το παλιό ντυμένο ως “νέο” και μας λένε να ξεχάσουμε δικαιώματα και να βολευτούμε με ψίχουλα για να ανακάμψουν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Έλα μαζί μας στον αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για την σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία!

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθώς και  μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα εξελίσσονται  ποικίλες δραστηριότητες και θα ξεχωρίζουν οι ιστορικές εκθέσεις στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης