"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Στοιχεία που σοκάρουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα, στο διάστημα 1/1/2014 έως και 31/10/2014, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε 92 περιστατικά στα οποία χρειάστηκε η επιτόπια παρέμβαση των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Οργανισμού

επερνούν τις 620 οι καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών που δέχθηκε από την αρχή του 2014 έως και τον Οκτώβριο το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από αυτές, 98% ήταν ανώνυμες και αφορούσαν συνολικά 1.254 παιδιά εκ των οποίων τα 597 (47%) ήταν αγόρια, 503 (40%) κορίτσια και 157 (13%) παιδιά για τα οποία δεν ήταν γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους. Να σημειωθεί ότι 42% των παιδιών αυτών ήταν το πολύ 6 χρόνων. Σε ποσοστό 43% οι καταγγελίες αφορούσαν σωματική κακοποίηση και σε ποσοστό 91% θύτες ήταν οι γονείς, και οι δύο ή ένας από τους δύο.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή, 19η Νοεμβρίου, διεθνώς αναγνωρισμένη Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης.

«Η Παιδική Κακοποίηση είναι ένα φαινόμενο που μας απασχολεί κάθε μέρα κι όχι μόνο σήμερα. Ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με περιστατικά κακοποιημένων παιδιών και προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι απλοί αριθμοί. Πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένα παιδί. Και πίσω από κάθε παιδί, κρύβεται και μια τραγική ιστορία. Η αντίδραση όλων μας, είναι η λύση για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά» σημείωσε ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα, στο διάστημα 1/1/2014 έως και 31/10/2014, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε 92 περιστατικά στα οποία χρειάστηκε η επιτόπια παρέμβαση των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Οργανισμού.

Αφορούσαν 151 παιδιά από τα οποία σε ποσοστό 91% είχαν ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον, 8% είχαν ανάγκη υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και 1% άλλης εξειδικευμένης υπηρεσίας. Από το σύνολο των παιδιών που είχαν ανάγκη απομάκρυνσης από το οικογενειακό περιβάλλον, 17 (11%) παιδιά μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον 1 στα 5 κορίτσια και 1 στα 10 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν την ηλικία των 18, αλλά μόνο 1 στα 3 περιστατικά καταγγέλλονται (ICMEC). Επίσης 20.9 εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας εκ των οποίων 4.5 εκ (22%) καταναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας.

Επιπλέον, 2 εκατομμύρια παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τη σεξουαλική κακοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο (ICMEC).

Η εκδήλωση του Χαμόγελου συνδυάστηκε με την παραμονή, για τέσσερις ημέρες (έως τις 22 Νοεμβρίου) στην πλατεία Αριστοτέλους, του «ΟΔΥΣΣΕΑ», του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές παρεμβάσεις σε μαθητές από σχολεία, εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο ευρύ κοινό.

Πηγή: left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης